Αφίξεις Τούρκων τουριστών λόγω Ραμαζανιού

Μικρή… αύξηση

01/08/2013 - 14:41

Συνεχίστηκε η αύξηση των αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο και κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης είναι πολύ μικρότερος από τους προηγούμενους μήνες.

Συνεχίστηκε η αύξηση των αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο και κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης είναι πολύ μικρότερος από τους προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου επισκέφθηκαν τη Λέσβο 6.458 Τούρκοι τουρίστες, όταν τον Ιούλιο του 2012 είχαν φτάσει στη Λέσβο 6.112. Συνεπώς οι αφίξεις Τούρκων τουριστών αυξήθηκαν κατά 346 άτομα ή ποσοστό 5,66% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ο ρυθμός αύξησης των αφίξεων είχε ανέλθει στο 23,88%.

Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων από την αρχή του έτους (1η Ιανουαρίου - 31η Ιουλίου) έφτασε στις 13.260. Την ίδια περίοδο του 2012, ήταν 10.306. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό αύξησης των αφίξεων κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους έχει ανέλθει στο 28,66%. Σε απόλυτους αριθμούς, την περίοδο Ιανουάριος - Ιούλιος του 2013 στη Λέσβο έφθασαν 2.954 περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες από την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Το υψηλό ποσοστό αύξησης των αφίξεων οφείλεται κυρίως στη μεγάλη αύξηση την περίοδο Ιανουάριος - Μάιος. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εμφανίζεται σταδιακά σημαντική μείωση του ρυθμού ανόδου των αφίξεων. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δε δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους της Λέσβου, διότι την αποδίδουν στην περίοδο του Ραμαζανιού που είναι περίοδος νηστείας για τους μουσουλμάνους.

Αυξάνεται…
«Από τούδε και στο εξής αναμένεται μεγάλη αύξηση στις αφίξεις, καθώς τελειώνει η περίοδος του Ραμαζανιού και έρχεται το Μπαϊράμ στις 6 Αυγούστου. Ήδη σήμερα είχαμε 400 αφίξεις Τούρκων τουριστών», δηλώνει στο «Ε» ο τουρισμός πράκτορας Άρης Λαζαρής.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, ο οποίος σημείωσε: «Οι Τούρκοι είναι πολύ τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, θρησκευτικές, κοινωνικές και επαγγελματικές. Γι’ αυτό και είχαμε αυτό το “κάθισμα” στις αφίξεις από τη γείτονα χώρα. Πιστεύω πως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο θα αυξηθούν σημαντικά οι αφίξεις. Σε αυτό βοηθούν η μείωση του κόστους της βίζας και οι καλύτερες τιμές που πετυχαίνουν στα ξενοδοχεία και συνολικά στο κόστος του ταξιδιού.»

Ας σημειωθεί πως οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Λέσβου δεν ξεπερνούν το 50% με 60%, παρ’ ότι είμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Οι σχετικά χαμηλές πληρότητες οφείλονται στις μειωμένες αφίξεις από τις χώρες της Ευρώπης και στην πολύ μεγάλη κάμψη των αφίξεων Ελλήνων τουριστών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey