Νέα παράταση για το πλοίο «Aqua Maria» στη γραμμή της Λήμνου

Από Φλεβάρη και βλέπουμε, το «Ταξιάρχης»

16/01/2014 - 15:16

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραμείνει στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος το πλοίο «Aqua Maria», υπενθυμίζοντας στους Λημνιούς, που το έχουν χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητο, την παροιμία... «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραμείνει στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος το πλοίο «Aqua Maria», υπενθυμίζοντας στους Λημνιούς, που το έχουν χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητο, την παροιμία... «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ΝΕΛ ζήτησε και νέα παράταση του πλοίου στη γραμμή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ η πιθανολογούμενη αντικατάστασή του από το πλοίο «Ταξιάρχης», το οποίο έχει βγει εκτός από το Σεπτέμβριο για την ετήσια συντήρησή του, φέρεται να γίνεται το Φεβρουάριο. Μέχρι να δοθεί η ζητούμενη έγκριση παράτασης στη γραμμή του πλοίου «Aqua Maria», οι επιβάτες δεν μπορούσαν να κάνουν κρατήσεις στο σύστημα, καθώς αυτό τις τελευταίες ημέρες εμφάνιζε χωρίς σύνδεση τα νησιά.

Οι φορείς της Λήμνου εκφράζουν, για ακόμη μια φορά, τη δυσαρέσκειά τους γι' αυτή την εξέλιξη, ενώ ζητούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, παράλληλα απορώντας και πάλι σχετικά με το χρόνο που προβλέπεται για ένα πλοίο να παραμένει στα ναυπηγεία για την ετήσια συντήρησή του, όπως συμβαίνει με το «Ταξιάρχης», που στο τέλος Ιανουαρίου θα συμπληρώσει τους τεσσερισήμισι μήνες.

Από την πρώτη έγκριση που δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αμέσως δόθηκε άλλη μία δίμηνη παράταση, μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, και στη συνέχεια και τρίτη, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε ήρθε και νέο αίτημα από πλευράς της εταιρείας για παράταση του «Aqua Maria» στη γραμμή, παρά τη φημολογούμενη αντικατάστασή του από το πλοίο «Ταξιάρχης».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι κάτοικοι του νησιού πλέον εμφανίζονται ιδιαίτερα δύσπιστοι, ενώ σε περίπτωση που ζητηθεί και νέα παράταση στη γραμμή του συγκεκριμένου, γι' αυτούς ανεπιθύμητου, πλοίου, αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά, καθώς η έναρξη των δρομολογίων της θερινής περιόδου δεν αργεί και δεν επιθυμούν να ζήσουν ξανά την ίδια γι' αυτούς κατάσταση, που γυρίζει πολλά χρόνια πίσω το νησί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey