Εκλογές χθες στη Λιμενική Επιτροπή Λέσβου

Ομόφωνα πρόεδρος ο Σ. Ζαμτράκης

21/02/2014 - 15:02

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία ήταν χθες ο Σωτήρης Ζαμτράκης, ο οποίος και ομόφωνα εξελέγη απ’ την εννεαμελή Λιμενική Επιτροπή στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία ήταν χθες ο Σωτήρης Ζαμτράκης, ο οποίος και ομόφωνα εξελέγη απ’ την εννεαμελή Λιμενική Επιτροπή στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Από σήμερα ο κ. Ζαμτράκης θα ενημερωθεί απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα θέματα που είναι σε εξέλιξη, ενώ θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες συνάντηση για το ίδιο αντικείμενο και με τον τέως πρόεδρο Κώστα Κορδώνη.

Με πρόσκληση του αντιπροέδρου της Λιμενικής Επιτροπής, λιμενάρχη Μυτιλήνης, Μανώλη Μαργωμένου, που ανέλαβε και τη διαδικασία, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ανάδειξη προέδρου. Ο κ. Μαργωμένος κατ’ αρχάς ρώτησε ένα προς ένα τα μέλη της Επιτροπής αν ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα, λαμβάνοντας τις αρνητικές απαντήσεις τους. Ο κ. Ζαμτράκης, ο μόνος που απάντησε καταφατικά, στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, πήρε εννέα θετικές ψήφους και αναδείχθηκε πρόεδρος.

Στη συνέχεια, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επισκέφτηκε τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου για να χαιρετήσει τους υπαλλήλους και να δώσει ραντεβού μαζί τους για σήμερα, οπότε και θα ξεκινήσει η ενημέρωσή του σταδιακά για όλα τα θέματα.

Όπως μας είπε, θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση και με τον κ. Κορδώνη, αφού όμως πάρει μια πρώτη γεύση για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το φορέα.

Παρών ο αναπληρωτής
Αναφορικά με τους στόχους, τις προτεραιότητες και γενικά τον τρόπο διοίκησης του Ταμείου, ο κ. Ζαμτράκης θα κάνει ανακοινώσεις μετά την ενημέρωση που θα έχει, προκειμένου να διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα. Δεν παρέλειψε, όμως, να παρατηρήσει ότι υπάρχουν θέματα που επείγει να εξεταστούν, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο δε διαθέτει διαχειριστική επάρκεια ώστε να αναλάβει φορέας υλοποίησης έργων που το αφορούν.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο ορισθείς ως αναπληρωτής του κ. Ζαμτράκη, Στρατής Ραχάνης, ο οποίος όπως μας είπε ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις, ακόμη και παρόντος του ιδίου, ώστε να ενημερώνεται για όλα τα θέματα. Όπως σχολίασε ο κ. Ζαμτράκης, που έχει συνεργαστεί ως δήμαρχος Γέρας με τον κ. Ραχάνη, αυτή η πρακτική εξασφαλίζει ότι και ο αναπληρωτής θα γνωρίζει πλήρως την κατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey