Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Συνεχίζουμε το κατηφόρισμα μέσα στο Καλάμι, μέσα στο χρώμα της βλάστησης. Κάπου πριν την συμβολή με το παραπόταμο του Διάκα, το αυλάκι από τον 5ο μύλο έρχεται στον 6ο νερόμυλο, ένα τείχος στο ποτάμι, σκεπασμένο με κισσό και δάφνες.
Σαν τείχος στο Καλάμι...
Ο νερόμυλος είναι μεγάλος και το βαγένι του φτιαγμένο στο επάνω μέρος με λαξευμένες πλάκες. Από κάτω από τα θεμέλια του εργαστηρίου υπάρχει η καμάρα από όπου έβγαινε το νερό. Από εδώ περνούσαν παλιά στην αντίθετη όχθη.
ο 6ος νερόμυλος με τον Νίκο Βασίβαγλη...
Οι άλλοι δύο βρίσκονται αρκετά πιο κάτω. Αποτελούσαν σύνολο στην ανατολική όχθη του ποταμού, σ’ έναν τόπο με οικιστικά λείψανα. Έτσι προσπελάζονται από τον αγροτικό δρόμο που κατηφορίζει από την Κλειού, παράλληλα στο ποτάμι.
με λαξευμένο βαγένι...
Ο 7ος λοιπόν νερόμυλος, επάνω από το ποτάμι, μοιάζει με «πύργο» αφού έχει γκρεμιστεί ο προσαγωγός. Ένα μυλαύλακο έφερνε το νερό από φραγή του ποταμού, σ’ αυτό το γεροφτιαγμένο κτίσμα. Από εδώ ένα αυλάκι έφερνε το νερό πιο κάτω, στο βαγένι του υψηλού και σκεπασμένου από την βλάστηση του ποταμού, 8ου νερόμυλου.
και σαν γεφυράκι την έξοδο του νερού...
Εδώ υπάρχει μια παραλλαγή. Πλάκες σκέπαζαν το τελικό τμήμα του προσαγωγού. Στο ποτάμι είναι εντυπωσιακή η μεγάλη, ορθογώνια έξοδος του νερού από το ζουρειό. Αυτοί οι δύο νερόμυλοι δούλευαν μαζί, στο ίδιο σύστημα διαχείρισης του νερού.
Πιο κάτω πάλι ο Νίκος στον 7ο Μύλο...