Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Λοιπόν… Το ευτύχημα είναι πως δε θα χρειαστεί να βασανίσω το μυαλό μου με σκέψεις για τον τρόπο και το λόγο για τον οποίο ψήφισα, ό,τι ψήφισα, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως και για το «τι» και το «γιατί» θα ψηφίσω, ό,τι ψηφίσω, στις 17 του Ιούνη.
Το κάνανε όλοι οι άλλοι για μένα. Μάλιστα με έναν πολύ ιδιαίτερο, περίεργο και έξυπνο τρόπο. Επιδερμικά αναλυτικό και στα μέτρα τους!!!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα των στελεχών, όλων των κομμάτων, ο «λαός ψήφισε με θυμό». Βέβαια, παρ’ όλο το θυμό και λόγο του ψηλού μας επιπέδου, ψηφίσαμε «σοφά»!
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο λαός ζήτησε με όλη του τη «σοφία» που μπορεί να πηγάζει από το «θυμό» του, ευρεία συνεννόηση και κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή, κομματική συμμετοχή. Ο ίδιος πάντα λαός, έθεσε θέμα «αναδιαπραγμάτευσης», συμφώνησε σε ένα καλό ποσοστό με την προτεινόμενη «απαγκίστρωση», ψήφισε σε γενικές γραμμές «αντιμνημονιακά» και έδειξε με το «σοφό» και «θυμωμένο» τρόπο του πως ό,τι και να γίνει, όπως και αν αντιδράσουμε, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ.
Υπάρχουν παράλληλα και κάποιοι που θεωρούν πως ο λαός έκανε λάθος και τον προτρέπουν να το ξανασκεφτεί καλά και να «διορθώσει» την ψήφο του…
Ξέρω, το κούρασα το θέμα με το «λαό», αλλά… είμαι ο μοναδικός άραγε;
Ανακεφαλαιώνοντας, το «ο λαός ζήτησε εκείνο ή το άλλο» ακούγεται από πάρα πολλά χείλη, με την ίδια ευκολία που ένας σερβιτόρος θα γνωστοποιούσε στον μπουφετζή πως «ο Θανάσης ζήτησε ένα καπουτσίνο»!!!
Οι συνδαιτυμόνες δε, αρχίζουν την ανάλυση και ψάχνουν να βρούνε το γιατί ο Θανάσης ζήτησε καπουτσίνο. «Μήπως το φραπεδάκι τον πειράζει ή μήπως ο ελληνικός δεν τον τονώνει αρκετά;» Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή!
Μην ξεχάσουμε και το διαβολάκο που τα «έχωσε» στο «Θανάση»: «Ρε μπούρδα, καπουτσίνο πήρες; Για ξαναψάξ’ το λίγο»!!!
Ποιος θα καταλάβει το «Θανάση», που θέλοντας να γλυτώσει από την απεραντοσύνη του καταλόγου, διάλεξε χωρίς πολλά - πολλά το πρώτο πράγμα που πέρασε από τα μάτια του; Τον ικανοποιεί; Αμφιβάλλω…
Αν τον ικανοποιούσε, θα έδειχνε τη λαχτάρα του και οι ομοτράπεζοι δε θα χανόντουσαν σε ανούσιες αναλύσεις…
Αφήνω το «Θανάση», γιατί και αυτόν τον κούρασα, και επιστρέφω στις αρχικές μου σκέψεις.
Ο λαός ψήφισε έτσι γιατί έτσι ψήφισε! Ο κάθε πολίτης έκανε αυτό που του έλεγε η καρδιά του, το μυαλό του, οι φοβίες του ή η τσέπη του. Μετράω και το τεράστιο 35% της αποχής.
Σα σύνολο θα απαντήσουμε συγκεκριμένα όταν ερωτηθούμε συγκεκριμένα. Οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, ούτε το δημοψήφισμα εκλογές, άσχετα αν το ένα μπορεί να οδηγήσει στο άλλο.
Και οι αναλύσεις, όπως των ούρων για παράδειγμα, είναι χρήσιμες στην ώρα τους. Στην κρίσιμη στιγμή της θεραπείας, δεν μπορεί ο γιατρός να κάθεται στο γραφείο του και να αναλύει τις αναλύσεις (!), γιατί σταδιακά θα βγει στη φόρα, όχι η ανικανότητα, ούτε η αμάθειά του. Θα βγει η δειλία του…
Όταν ο Ανδρέας έγινε Ανδρέας, σάρωσε. Στην παρακμή του συγκυβέρνησε…
«Παίξ’ το αδιάφορος» ήταν το σλόγκαν της παρέας μου εδώ και 20 χρόνια. Με αυτά που βλέπουμε, το «ξεθάψαμε» και… σας το προτείνω…