Πρόστιμο 150 ευρώ στα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ οχήματα

Και «απαλλαγή» αν περάσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες

08/09/2015 - 17:56

Ειδικότερα το ύψος αυτών των προστίμων ανέρχεται σε 150 ευρώ για κάθε όχημα του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει «ξεχάσει» να περάσει από ΚΤΕΟ και η ισχύς του τελευταίου ελέγχου έχει λήξει πάνω από 6 μήνες.

Ειδικότερα το ύψος αυτών των προστίμων ανέρχεται σε 150 ευρώ για κάθε όχημα του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει «ξεχάσει» να περάσει από ΚΤΕΟ και η ισχύς του τελευταίου ελέγχου έχει λήξει πάνω από 6 μήνες. Το νεοσύστατο αυτό πρόστιμο δεν αναιρεί τα ήδη ισχύοντα τέλη εκπρόθεσμων ελέγχων που πληρώνει κάποιος όταν προσκομίσει εκπρόθεσμα το όχημά του για ΚΤΕΟ, αλλά επίσης δεν αναιρεί και το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί από τα ελεγκτικά όργανα. Είναι ένα νέο πρόστιμο που «τιμωρεί» τους κατόχους των, πάνω από 6 μήνες χωρίς ΚΤΕΟ, οχημάτων.

Με διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Μεταφορών απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από το πρόστιμο αυτό υπό την προϋπόθεση της, σε καθορισμένες προθεσμίες, προσέλευσης των οχημάτων για έλεγχο ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών επιβάλλει το συγκεκριμένο πρόστιμο, όχι άμεσα, αλλά για τα ληγμένα ΚΤΕΟ άνω των 6 μηνών που θα διασταυρωθούν ηλεκτρονικά από 1/1/2016 και μετά. Συγχρόνως για όσα οχήματα έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, χρονικό διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου ΚΤΕΟ τους, οι ιδιοκτήτες τους επωφελούνται καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμου ελέγχου σχεδόν κατά 50%.

Ημερομηνίες για ΚΤΕΟ
Για την αποφυγή του συνωστισμού στα ΚΤΕΟ και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών το Υπουργείο Μεταφορών καθόρισε τρεις κατηγορίες οχημάτων με μια καταληκτική ημερομηνία ελέγχου για κάθε κατηγορία. Συγκεκριμένα:
- Οχήματα τα οποία έκλεισαν εξάμηνο χωρίς ΚΤΕΟ έως την 30η Ιουνίου 2014 θα πρέπει να ελεγχθούν έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 ώστε να επωφεληθούν του μειωμένου τέλους.
- Οχήματα τα οποία έκλεισαν εξάμηνο χωρίς ΚΤΕΟ από 1η Ιουλίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει να ελεγχθούν έως 31 Οκτωβρίου 2015 ώστε να επωφεληθούν του μειωμένου τέλους.
- Οχήματα τα οποία έκλεισαν ή θα κλείσουν εξάμηνο χωρίς ΚΤΕΟ από 1η Ιανουαρίου 2015 έως την 14 Σεπτεμβρίου 2015 θα πρέπει να ελεγχθούν έως 30η Νοεμβρίου 2015 ώστε να επωφεληθούν του μειωμένου τέλους.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίσει το όχημα για ΚΤΕΟ εντός των ανωτέρω προθεσμιών θα του επιβάλλεται ολόκληρο το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου όπως ίσχυε έως τώρα, επιπλέον όμως, όπως είπαμε, από 1η Ιανουαρίου 2016 θα του επιβάλλεται και το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey