Παναγιώτης Πιττός και Αγγελική Σαραντινού στην κεντρική αντιπροσωπεία, Δημήτρης Καπετανάς στο Ανώτατο Πειθαρχικό τού ΤΕΕ

«Παίζει» μια έδρα στο Βόρειο Αιγαίο

28/11/2013 - 16:26

Άγνωστο παρέμενε έως και χθες το απόγευμα, τρία 24ωρα μετά το κλείσιμο των καλπών στο ΤΕΕ, ποια παράταξη θα πάρει την τρίτη έδρα εκπροσώπησης των μηχανικών του Βορείου Αιγαίου στην κεντρική αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου.

Άγνωστο παρέμενε έως και χθες το απόγευμα, τρία 24ωρα μετά το κλείσιμο των καλπών στο ΤΕΕ, ποια παράταξη θα πάρει την τρίτη έδρα εκπροσώπησης των μηχανικών του Βορείου Αιγαίου στην κεντρική αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου. Οι δύο πρώτες μοιράστηκαν από μία στον απερχόμενο πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου, Παναγιώτη Πιττό, και την πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ Λέσβου, Αγγελική Σαραντινού, η οποία συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο αριθμό σταυρών στους τρεις νομούς, φτάνοντας τους 237.

Η κεντρική αντιπροσωπεία τού ΤΕΕ αποτελείται από 200 μέλη και πιο συγκεκριμένα, από 155 εκπροσώπους τα αιρετά μέλη της αντιπροσωπείας τού ΤΕΕ με γεωγραφική κατανομή και 45 μέλη, πέντε από κάθε μία απ’ τις εννέα Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων. Το ΤΕΕ του Βορειοανατολικού Αιγαίου εκλέγει τρεις αιρετούς μεταξύ των 155 μελών. Για την ανάδειξή τους, ψήφισαν και στους τρεις νομούς του Βορείου Αιγαίου 540 μηχανικοί, εκ των οποίων οι 31 έριξαν λευκό και οι επτά άκυρο ψηφοδέλτιο.

Οι παρατάξεις που ήρθαν πρώτες σε ψήφους, ήταν η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) - Ανανέωση Πρωτοπορία», που έλαβε 120 ψήφους, η «Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών» (ΔΗΣΥΜ) που έλαβε 98 ψήφους, η «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί» (ΕλΕΜ) που έλαβε 74 ψήφους, η «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών» 55, η «Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών» 41 και η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» με 38 ψήφους.

Πού θα πάει;
Επειδή καμμία παράταξη δε συγκέντρωσε το 33,3% των ψήφων, δεδομένης της απλής αναλογικής δεν πήρε έδρα με την πρώτη κατανομή, ενώ με τη δεύτερη η «Δ.Κ.Μ. - Ανανέωση Πρωτοπορία» εξέλεξε την κ. Σαραντινού και η ΔΗΣΥΜ τον κ. Πιττό.

Στην απερχόμενη αντιπροσωπεία, την τρίτη έδρα του Βορείου Αιγαίου κατέχει η «Πανεπιστημονική», αλλά τώρα διαθέτει και σε άλλες περιφέρειες μεγάλα υπόλοιπα, οπότε δεν μπορεί να προβλεφθεί αν θα διατηρήσει ή όχι την έδρα στην ίδια περιφέρεια.

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα και επειδή υπάρχει σημαντικός ακόμη αριθμός αδιάθετων εδρών, στελέχη τού ΤΕΕ ανέφεραν πως ίσως να χρειαστεί να περάσουν ακόμη αρκετές μέρες για να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της αντιπροσωπείας.

Τελικό αποτέλεσμα, όμως, υπήρξε στα υπόλοιπα όργανα του ΤΕΕ, μεταξύ των οποίων και στο Ανώτατο Πειθαρχικό, όπου ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Καπετανάς αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς, υποψήφιους της ΔΗΣΥΜ, συγκεντρώνοντας συνολικά την προτίμηση 858 μηχανικών που τον κατέταξαν μεταξύ των μελών του Ανώτατου Πειθαρχικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey