Εθελοντές φρόντισαν την παραλία του Αγίου Ισιδώρου

«Καθάρισαν» για τους αρμόδιους

09/05/2013 - 16:28

Ευτυχώς που υπάρχουν εθελοντές σε αυτό τον τόπο, για να κάνουν όλα αυτά που οι αρμόδιοι έχουν… φορτώσει στον κόκορα. Στο Πλωμάρι και συγκεκριμένα στον Άγιο Ισίδωρο, εθελοντές ανέλαβαν τον ευπρεπισμό και τον καθαρισμό της παραλίας.

Ευτυχώς που υπάρχουν εθελοντές σε αυτό τον τόπο, για να κάνουν όλα αυτά που οι αρμόδιοι έχουν… φορτώσει στον κόκορα. Στο Πλωμάρι και συγκεκριμένα στον Άγιο Ισίδωρο, εθελοντές ανέλαβαν τον ευπρεπισμό και τον καθαρισμό της παραλίας.

Λαμπροτρίτη πρωί - πρωί, συναντήθηκαν στην ακτή και ρίχτηκαν στη δουλειά, για να ολοκληρώσουν ένα έργο που είχε ξεκινήσει λίγο πριν το Πάσχα. Μαθητές του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου, μέλη του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και εθελοντές πυροσβέστες, ξεκίνησαν τις εργασίες κλαδεύοντας τα κλαδιά από τα αρμυρίκια. Μάλιστα ο όγκος τους ήταν αρκετός για να γεμίσει δύο φορτηγά. Στη συνέχεια καθαρίστηκε η παραλία από τα σκουπίδια και άλλα υλικά που είχε ξεβράσει η θάλασσα, ενώ έγινε και ευπρεπισμός των χώρων των λουομένων.

Ο καθαρισμός της παραλίας έγινε σε συνεργασία με την οργάνωση «Μεσόγειος SOS», που προμήθευσαν τους εθελοντές με σακούλες απορριμμάτων, φόρμες καταγραφής των σκουπιδιών, αναμνηστικές κάρτες.

Ο προσωρινός πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου», Γαβριήλ Χαλδέζος, σε δήλωσή του στο «Ε» είπε ότι η δράση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί για να προστατεύσει και να φροντίσει το περιβάλλον που τον φιλοξενεί».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί όσον αφορά την καθαριότητα, μερίδιο ευθυνών έχουν τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι πολίτες.

Εξηγεί ότι η Δημοτική Αρχή ευθύνεται για το γεγονός ότι καθυστερεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της όσον αφορά στην συλλογή των σκουπιδιών για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν έχει πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα, είτε γιατί δεν έχει υπαλλήλους στην καθαριότητα. Μάλιστα τόνισε ότι οι αρμόδιοι πρέπει να πάψουν πλέον να επικαλούνται τον «Καλλικράτη» για τα όποια προβλήματα, γιατί σε γειτονικά νησιά, όπου και εκεί ισχύει ο ίδιος νόμος, παρόμοια προβλήματα με την συλλογή σκουπιδιών δεν υπάρχουν.

Όσον αφορά στις ευθύνες που φέρουν οι πολίτες, υποστήριξε ότι πολλοί δεν έχουν καθόλου οικολογική συνείδηση γιατί εκτός του ότι δεν κάνουν ανακύκλωση, πολλές φορές πετάνε όπου να ‘ναι τα σκουπίδια τους, αγνοώντας τις οικολογικές επιπτώσεις.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να φροντίσει με όποιον τρόπο μπορεί το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey