Κύριε Διευθυντά, Το ότι ζούμε σε μια εποχή όπου ο ισχυρότερος βάζει το χέρι στην τσέπη του ασθενέστερου και του παίρνει όσα χρήματα επιθυμεί, είναι γνωστό σε όλους.
Κύριε Διευθυντά,
Το ότι ζούμε σε μια εποχή όπου ο ισχυρότερος βάζει το χέρι στην τσέπη του ασθενέστερου και του παίρνει όσα χρήματα επιθυμεί, είναι γνωστό σε όλους.
Ένεκα του γεγονότος αυτού, βλέπουμε τις μισθολογικές, συνταξιοδοτικές ανισότητες μεταξύ εργαζόμενων στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα κ.λπ., όπου λόγω της ισχυρής πίεσης που μπορούν να ασκούν ορισμένες τάξεις εργαζομένων, ικανοποιούν τα οικονομικά τους «θέλω» εις βάρος των αδυνάτων των 300 και 700 ευρώ.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη ελίτ, η της εξουσίας, η Νομοθετική, των 300 της Βουλής (βλέπε Δικηγόροι, Μηχανικοί, Γιατροί), οι οποίοι, έχοντες και το μαχαίρι και το πεπόνι, αποφασίζουν οι ίδιοι για τα συμφέροντά τους.
Πραγματοποίησα προσφάτως γονικές παροχές στα παιδιά μου και κατάλαβα τι θα πει η ρήση «ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό». Πλήρωσα σα ραγιάς του 16ου αιώνα περίπου 1% επί της αντικειμενικής αξίας των παρεχομένων στα παιδιά μου, θέλοντας ή όχι - άκουσον-άκουσον - για το Ταμείο Νομικών.
Πληρώνει δηλαδή ο αγρότης, ο ψαράς, ο πιο αδύναμος κρίκος της κοινωνίας, για να παίρνει σύνταξη-έρισμα ο Δικηγόρος/Συμβολαιογράφος/υποθηκοφύλακας.
1) Ερώτημα: Οι υπέρ τρίτων εισφορές δεν έχουν καταργηθεί;
2) Είναι εναρμονισμένο το Ελληνικό Δίκαιο με τις οδηγίες της ΕΟΚ και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο;
Εδώ και πολλές δεκαετίες, εννοώντας τι εστί Βουλή των Ελλήνων, είχα και εγώ την πίστη ότι η Βουλή πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική ως προς το επάγγελμα που εκφράζει η κάθε τάξη.
Να υπάρχει, δηλαδή, και ένα κόμμα που να αντιπροσωπεύει τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αγρότες.
Δεν μπορεί σήμερα η ελληνική κοινωνία να πληρώνει σε αναλογία 600 πολίτες/1 δικηγόρος όταν στο εξωτερικό είναι 1 προς 15.000.
Παράδειγμα «Νομικό - Ηθικό»: Νόμος Μπέζα, υφυπουργού Οικονομικών Ν.Δ. για επιβολή ΕΤΑΠ (ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας), Νόμος 3634/08: για Ευεργέτουλα το στρέμμα 70.000, για Μόλυβο - Πέτρα 30 με 40.000.
Όταν είπα στο μηχανικό ότι ένα ελαιόκτημα πέντε στρεμμάτων μού το φορολογούν 350.000, έβαλε τα γέλια. Για να μη μακρηγορώ και σας κουράζω, κλείνοντας θέλω να πω ένα.
Όταν η κρατική κοινωνική αδικία σε βάρος των αδυνάτων, και συγκυριακά τώρα με τα βαριά φορολογικά μέτρα λόγω Δ.Ν.Τ. και Ρεμούλας, γίνει οργή και έκρηξη, τότε θα είναι πολύ αργά. Δε θα μπορέσουν ούτε οι στρατιές των Ασωμάτων Χερουβείμ και Σεραφείμ να συγκρατήσουν τη δίκαιη οργή του Λαού.
Υ.Γ. Η παρούσα απευθύνεται στο Συνήγορο του Πολίτη και προς κάθε δικαστική ή άλλη Αρχή.
Μετά τιμής,
Δημ. Σπυρίδης