Το ανατολικό όριο του «αρχαίου τόπου» είναι ο Τσικνιάς. Ο δρόμος συναντά την μεγάλη γέφυρα της Κρεμαστής, 8,55 μ. ύψος, της πρώιμης Τουρκοκρατίας, κατασκευασμένη από υλικό του αρχαίου ναού και μιας παλαιοχριστιανικής.
Το ανατολικό όριο του «αρχαίου τόπου» είναι ο Τσικνιάς. Ο δρόμος συναντά την μεγάλη γέφυρα της Κρεμαστής, 8,55 μ. ύψος, της πρώιμης Τουρκοκρατίας, κατασκευασμένη από υλικό του αρχαίου ναού και μιας παλαιοχριστιανικής. Κοντά στο ποτάμι υψώνεται ένας λοφίσκος, επίπεδος στην κορυφή, με κάθετα βράχια ένα γύρω και πρόσβαση από τα ανατολικά. Έχει έναν Άι-Λια επάνω του (θέση 37). Γεμάτος από άγραφα όστρακα αγγείων, έμοιαζε οχυρωμένος, άγνωστο πότε. Αρκετά χειροποίητα κομμάτια, μυλόλιθοι και εργαλεία από πυριτόλιθο, πρόσθεταν ακόμη μια προϊστορική θέση στην περιοχή. Κάτω από αυτόν, δίπλα στο πανάρχαιο πηγάδι, υπάρχουν όστρακα από μελαμβαφή αγγεία.
Απέναντι από το δρόμο, δυτικά, βρίσκεται μια μικρή Παναγιά (θέση 38). Γύρω της έχει άφθονη κεραμική και στο μικρό πηγάδι ακουμπά μια μυλόπετρα από ελαιόμυλο (τραπέτο).
Βλέπουμε την τεράστια περιοχή, που εύφορη κατοικήθηκε πυκνά, στα όρια της σημερινής κωμόπολης.
Ο λόφος του Άι-Λια (αριστερά) με τους μυλόλιθους (δεξιά)...