«Εκεί που μας χρωστούσανε...»

12/12/2012 - 14:57

Με δεδομένη την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη παρουσία της Λέσβου στις περσινές Τουριστικές Εκθέσεις Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης από την εταιρεία μας, στις 26 Ιουλίου 2012 απευθυνθήκαμε προς το Επιμελητήριο Λέσβου εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα της εταιρείας μας για την υπεύθυνη ανάληψη της οργανωμένης παρουσίας φορέων και επιχειρήσεων του Νομού Λέσβου ή και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις αντίστοιχες εκθέσεις φέτος.

Η «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.» κάνει γνωστούς τους λόγους που δεν ανέλαβε την οργανωμένη παρουσία της Λέσβου στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης

Με δεδομένη την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη παρουσία της Λέσβου στις περσινές Τουριστικές Εκθέσεις Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης από την εταιρεία μας, στις 26 Ιουλίου 2012 απευθυνθήκαμε προς το Επιμελητήριο Λέσβου εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα της εταιρείας μας για την υπεύθυνη ανάληψη της οργανωμένης παρουσίας φορέων και επιχειρήσεων του Νομού Λέσβου ή και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις αντίστοιχες εκθέσεις φέτος.

Μετά την κατ’ αρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος, αρχές Σεπτεμβρίου συγκεκριμενοποιήσαμε και κοστολογήσαμε την πρότασή μας, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου υποβάλαμε όπως μας ζητήθηκε ξεχωριστή προσφορά μόνο για την Έκθεση της Σμύρνης, προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είχε συντονιστικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Από τη στιγμή που μας δηλώθηκε ότι η προσφορά μας έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή από το άτυπο συντονιστικό όργανο των φορέων, συμμετείχαμε κατ’ επανάληψη στις σχετικές συσκέψεις, καταγράφοντας τις απόψεις και τους όρους που θα διέπουν την παρουσία μας στην Έκθεση όπως ακριβώς τους συμφώνησαν οι συμμετέχοντες φορείς.

Στις 24 Οκτωβρίου υποβάλαμε σχέδιο συμφωνητικού μεταξύ της εταιρείας μας και των φορέων, με συντονιστικό και επιδιαιτητικό ρόλο της Περιφέρειας, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Οργάνωση περιπτέρου 70 τετραγωνικών τουλάχιστον, κατασκευή του περιπτέρου, μεταφορά και αποθήκευση του επίσημου υλικού των φορέων, δημιουργία διακριτών stands για τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Σάμου και Χίου, οργάνωση δύο χώρων συναντήσεων (ενός πέντε - έξι ατόμων και ενός 10 - 12 ατόμων), συνεχή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης τριών πιστοποιημένων μεταφραστών από και προς την τουρκική γλώσσα, υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και από μία μέρα πριν και μετά από αυτήν τεσσάρων στελεχών της εταιρείας μας και γενική επιμέλεια της λειτουργίας του περιπτέρου σύμφωνα με τους κανόνες που είχαν αποφασισθεί και αναφέρονταν ρητώς στο συμφωνητικό.

Το συμφωνητικό προέβλεπε και την αμοιβή μας πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., που όπως εξηγήθηκε κατ’ επανάληψη κάλυπτε οριακά τα κόστη της όλης διοργάνωσης.

Σε σύσκεψη των φορέων, στην οποία σκοπίμως δε συμμετείχαμε, αποφασίσθηκε ατύπως η κατανομή μεταξύ των φορέων του ποσού που θα κάλυπτε το πιο πάνω κόστος της διοργάνωσης.

Με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, προχωρήσαμε σε συμφωνίες με τους διοργανωτές της έκθεσης για τη μίσθωση του χώρου του περιπτέρου και με εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής εκθεσιακών περιπτέρων που μας απέστειλε μετά από τις οδηγίες μας σκαρίφημα του περιπτέρου, το οποίο κοινοποιήσαμε στους συμμετέχοντες φορείς για παρατηρήσεις.

Πλην όμως, μόλις τρεις βδομάδες πριν από την Έκθεση και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις μας, πληροφορηθήκαμε ότι οι δεσμεύσεις των φορέων αρκούσαν μόλις και μετά βίας να καλύψουν το μισό του κόστους της διοργάνωσης!

Μάταια η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Λίτσα Λύκου, με συνεχείς προσωπικές, αγωνιώδεις τηλεφωνικές επαφές με εκπροσώπους φορέων, προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα.

Τούτων όλων δοθέντων, στις 21 Νοεμβρίου απευθυνθήκαμε με επιστολή προς όλους τους φορείς, δηλώνοντας αδυναμία να προχωρήσουμε στη διοργάνωση καλύπτοντας το κόστος με δικά μας χρήματα. Την ίδια στιγμή, καλόπιστα δηλώναμε ότι όχι απλώς δεν απαιτούσαμε από τους φορείς την κάλυψη της όποιας θετικής ή αποθετικής ζημίας είχαμε υποστεί ως εταιρεία από την αθέτηση των συμφωνηθέντων από αυτούς, αλλά και για να μη δημιουργήσουμε περαιτέρω πρόβλημα, θέταμε τις όποιες προετοιμασίες για την κατασκευή περιπτέρου, για κράτηση του χώρου κ.λπ., στη διάθεση των φορέων χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς μετά από τέτοια γενναιόψυχη στάση να ακούσουμε ευχαριστίες, αφού τελικά υπήρξε περίπτερο των φορέων της Λέσβου στην Έκθεση - με τις όποιες αδυναμίες μετά τις εξελίξεις αυτές -, είχαμε πλήρη αποποίηση ευθυνών από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου που ανέλαβε την ευθύνη του συντονισμού. Έτσι, οι μεν διοργανωτές της Έκθεσης ζητούν από εμάς την πληρωμή της διαφοράς γιατί τελικά ζητήθηκε μικρότερης έκτασης εκθεσιακός χώρος, και επιπλέον στις εύλογες διαμαρτυρίες επιχειρηματιών για την κακή εμφάνιση του νησιού στην Έκθεση, κάποιοι απαντούσαν «τι να κάνουμε, αφού μας “άδειασε” την τελευταία στιγμή η “Επικοινωνία Αιγαίου”»!

Επιτέλους, κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όταν εκπροσωπούν ένα ολόκληρο νησί, δεν μπορούν να ενεργούν με προχειρότητα, ούτε σα να βρίσκονται στο «μαγαζάκι» τους, και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, γιατί αρκετές ευκαιρίες για τον τόπο έχουν χαθεί εξ αιτίας τους και αρκετές κοινές προσπάθειες υπονομεύθηκαν εκ των έσω και απομάκρυναν τους ενεργούς πολίτες του Νομού μας, που επιμένουν να πιστεύουν ακόμα πως υπάρχει μέλλον για τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών.

Για την «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.»
Παναγιώτης Μυριτζής
Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey