Η δημοτική αρχή δρομολογεί την επανασύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, ανακοινώνοντας εκλογές την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

Οι νέοι στις κάλπες

05/02/2015 - 14:31

Δεν παρέκκλινε της αρχικής της εκτίμησης η δημοτική αρχή για άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων στο Δήμο και με ανακοίνωσή της από χθες, κηρύττει τη διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Δεν παρέκκλινε της αρχικής της εκτίμησης η δημοτική αρχή για άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την επανασύσταση του Συμβουλίου Νέων στο Δήμο και με ανακοίνωσή της από χθες, κηρύττει τη διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Όπως είχε αναδείξει το «Ε» από τις αρχές του νέου έτους, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, μέσω της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Αθηνάς Ιωσηφέλλη, ήθελε εξ αρχής να δώσει ξανά οντότητα στο όργανο που προβλέπεται για να εκπροσωπεί άμεσα τη νεολαία ακόμα και εντός των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, έχοντας ξεκινήσει τις διαδικασίες επανασύστασης του θεσμού του Συμβουλίου Νέων από τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε εγγράψει στο Μητρώο κάτι παραπάνω από 150 άτομα. Πλέον, με την προκήρυξη των εκλογών, τα μητρώα θα είναι ανοιχτά και για τον πολύ κόσμο και οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας από 15 έως 28 ετών θα μπορούν να αποκτήσουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Νέων της Λέσβου θα είναι εννεαμελές και από τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο θα προκύψει αφενός το σώμα των ψηφοφόρων, αλλά και οι υποψήφιοι για μία από τις θέσεις που προβλέπονται στο Συμβούλιο. Οι εννέα πρώτοι που θα αναδειχθούν στις εκλογές, θα αναδείξουν σε μεταξύ τους ψηφοφορία τον πρόεδρο και τις υπόλοιπες θέσεις του Συμβουλίου.

Οι υποψηφιότητες
Σύμφωνα τώρα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων του Δήμου Λέσβου μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους από την Πέμπτη 05/02/2015 έως την Πέμπτη 12/02/2015 στο γραφείο της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς, στο Παλιό Δημαρχείο (Κουντουριώτη και Νιάνια), από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η διαδικασία των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στην ίδια τοποθεσία την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων του Δήμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey