Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Σκληρή κριτική προς την ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ και θετικά σχόλια για το Γιώργο Παπανδρέου περιελάμβανε η παρέμβαση του Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Λέσβο, ενώ από την Κυριακή βρίσκεται στη Λήμνο.
Έντονη είναι η κριτική του για τη Ν.Δ., αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε πως «πορεύεται με τη συνταγή τού “ναι σε όλα”, της υποσχεσιολογίας, αγνοώντας την πραγματικότητα, την οποία εάν γίνει κυβέρνηση θα υποχρεωθεί ν’ αντιμετωπίσει στην πράξη και όχι στα λόγια».
Αναφορά που θέλει να δείξει πως μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να υλοποιήσει όσα υπόσχεται στο λαό.
Κατά την άποψή του, οι εκλογές είναι κρίσιμες επειδή η χώρα έχει να αντιμετωπίσει ζωτικά ζητήματα, όπως είναι το δημόσιο χρέος κι η απεμπλοκή από τα μνημόνια μετά από μία πενταετία σκληρών μέτρων.
Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως τη διετία 2010 - 2011 ανέλαβε δυσανάλογα μεγάλο βάρος της κρίσης, παίρνοντας δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, αντίθετες ακόμη και με την ιδεολογία του, αλλά πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Όμως η Νέα Δημοκρατία, κατά τον κ. Σηφουνάκη, δεν έδειξε την ίδια υπευθυνότητα. Αντίθετα, αρχικά είχε αντιμνημονιακή κατεύθυνση και χρέωνε στο ΠΑΣΟΚ όλες τις ευθύνες της κρίσης. Στη συνέχεια, όταν έγινε πρώτο κόμμα, σχημάτισε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξόρκισε.
Όμως η προγραμματική συμφωνία που έκαναν τα δύο κόμματα και η οποία υποτίθεται ότι κατοχύρωνε το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ, έμεινε στα χαρτιά. Κι έτσι, το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε την πολιτική τής Ν.Δ.. Η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, τονίζει ο κ. Σηφουνάκης, ανήκει πλήρως στην ηγεσία τού ΠΑΣΟΚ, διότι δε λειτούργησε συλλογικά και ενωτικά.
«Στα 26 χρόνια κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, είναι κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ψυχική και συντροφική επικοινωνία σχεδόν απωλέσθηκε», υπογράμμισε ο βουλευτής, αναφέροντας πως ο ίδιος και άλλοι που μιλούσαν για ενότητα και ουσιαστική ανασυγκρότηση της παράταξης, απομονώθηκαν.
«Ακόμη και οι εκκλήσεις από ιστορικά στελέχη να προχωρήσουμε σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές με θέμα και την εκλογή ηγεσίας, από τη βάση-τους πολίτες, δεν έγιναν αποδεκτές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι σήκωσε το δυσκολότερο μεταπολιτευτικό βάρος για τη σωτηρία και την ανασυγκρότηση της χώρας.
Δυστυχώς όμως από το Μάιο του 2010 άρχισε ο κλονισμός και η διαίρεση της παράταξης, με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών συγκεκριμένης ομάδας, με καταγγελίες και καταψηφίσεις νόμων, οδηγώντας στην πτώση της κυβέρνησης το Νοέμβριο του 2011.
Η μη συμμετοχή του στις εκλογές άφησε να εννοηθεί πως ήταν μια επιλογή που ωρίμασε μέσα του σταδιακά από τις εκλογές τού 2012 και οφείλεται στον ακραίο και λαϊκίστικο λόγο που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χωράς.