Ζητούνται δύο περιβαλλοντολόγοι για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Και με έγκριση του ΑΣΕΠ…

12/12/2012 - 15:48

Θετικά είναι τα νέα για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής, για το οποίο λίγες μέρες πριν γράφαμε ότι εξακολουθεί να παραμένει χωρίς προσωπικό, ανοίγοντας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Θετικά είναι τα νέα για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη Σκάλα Καλλονής, για το οποίο λίγες μέρες πριν γράφαμε ότι εξακολουθεί να παραμένει χωρίς προσωπικό, ανοίγοντας μόνο κατόπιν ραντεβού. Μετά από έγκριση του ΑΣΕΠ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναζητά δύο περιβαλλοντολόγους για το Κέντρο, που θα το στελεχώσουν με ετήσια σύμβαση και θα αναλάβουν τη διαχείριση του υλικού του και την ξενάγηση των επισκεπτών.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Σκάλας Καλλονής είναι πλήρως εξοπλισμένο και φιλοξενεί μόνιμη έκθεση με υλικό που αφορά στον υγρότοπο της Καλλονής και το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Κόλπου. Παραμένει, ωστόσο, χωρίς προσωπικό από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε κι έληξε η σύμβαση με τους δύο περιβαλλοντολόγους που το στελέχωναν.

Έκτοτε έγιναν πολλές προσπάθειες εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - που είναι υπεύθυνη για το Κέντρο μαζί με το Δήμο Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου - για την εξασφάλιση προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Μόλις πριν από 10 μέρες, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μάρκου ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ότι το Κέντρο ανοίγει μόνο μετά από συνεννόηση με τους αρμοδίους του Δήμου και της Περιφέρειας, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

«Πανέτοιμοι την άνοιξη»
Οι δηλώσεις του κ. Μάρκου έρχονται - ευτυχώς - να διαψευσθούν μετά από την έγκριση που έδωσε το ΑΣΕΠ για δύο περιβαλλοντολόγους κατηγορίας Π.Ε. και σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι περιβαλλοντολόγοι πρόκειται να στελεχώσουν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Σκάλας Καλλονής για ένα χρόνο, μέσω σύμβασης με την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

«Αν όλα πάνε καλά, την άνοιξη θα είμαστε πανέτοιμοι για τη σωστή και σοβαρή πλέον λειτουργία του Κέντρου, που έχει να κάνει με τον εναλλακτικό τουρισμό του νησιού. Εξάλλου, μέσα στις προσπάθειες της Περιφέρειας είναι και η ανάπτυξη του περιβαλλοντικού τουρισμού, αλλά και της περιβαλλοντικής αξίας που έχει η περιοχή», λέει ο αντιπεριφερειάρχης. «Αρκετά σύντομα πρόκειται να εκτυπώσουμε διαφημιστικά κι ενημερωτικά φυλλάδια, που θα αποσταλούν σε σχολεία και σε τουριστικές εκθέσεις όλης της χώρας, και αυτό που θα θέλαμε να δούμε, είναι και η προσέλευση ντόπιων στο Κέντρο, προκειμένου να δουν τα εκθέματα και να έχουν μια πιο καλή γνώση της περιοχής τους.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey