Μέχρι τις 30 Απριλίου του 2023 η νέα παράταση για το πολύπαθο οδικό έργο

Το τμήμα του δρόμου που συνδέει την διασταύρωση της Αρίσβης έως το τμήμα που βρίσκεται πλησίον της Μονής του Αγίου Ιγνατίου Το τμήμα του δρόμου που συνδέει την διασταύρωση της Αρίσβης έως το τμήμα που βρίσκεται πλησίον της Μονής του Αγίου Ιγνατίου Φωτογραφία: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Προς ολοκλήρωση ο δρόμος Καλλονής - Σιγρίου

29/12/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 29/12/2022 - 16:02

Σε διαδικασία ολοκλήρωσης είναι το έργο του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, που σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μηλιούδη, προϊστάμενο του εργοταξιακού γραφείου του ανάδοχου του έργου ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ, αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2023.

Ο Κωνσταντίνος Μηλιούδης

Αναλυτικότερα οι χωματουργικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%, οι εργασίες οδοστρωσίας σε ποσοστό 95% και ό,τι έχει να κάνει με τα ασφαλτικά, έχουν ασφαλτοστρωθεί τα 38 από τα 46 χλμ του νέου οδικού άξονα.

Όπως σημειώθηκε προηγουμένως έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες & οι εργασίες οδοστρωσίας στο σύνολο του έργου, πλην ορισμένων τμημάτων που υπάρχει εμπλοκή με δίκτυα κυρίως της ΔΕΗ. Τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας πραγματοποιούν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικά, επίσης προχωρά η σήμανση και ασφάλιση καθώς και η τοποθέτηση στηθαίου, πινακίδων στο σύνολο του οδικού άξονα. Εργασίες οδοστρωσίας γίνονται στο τμήμα της περιοχής του Αγίου Ιγνατίου, ενώ στο τμήμα Φίλιας - Σκαλοχώρι πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτικών. Συγχρόνως στο τμήμα Σκαλοχώρι - Βατούσα γίνεται τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Οι εργασίες όπως τόνισε ο κ. Μηλιούδης είναι προοδευτικές και πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε όλο το μήκος των 46 χλμ του οδικού άξονα, όπου υπολείπονται μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να χαρακτηριστεί το έργο ολοκληρωμένο.

Από τις εργασίες στο ύψος του Αγίου Ιγνατίου Ι Φωτογραφία Ανδρονίκη Κουτσαβλή
Από τις εργασίες στο ύψος του Αγίου Ιγνατίου Ι Φωτογραφία Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Το έργο αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2022, αλλά τελικά πήρε μια μικρή παράταση, μέχρι τις 30-04-2023, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες, να παραδοθεί και να τεθεί σε κυκλοφορία σε όλη τη διαδρομή του.

Από τις εργασίες που γίνονται ακριβώς πάνω από την Μονή

Βγήκε η απόφαση από το Εφετείο, εν αναμονή της πίστωσης των χρημάτων, από το Υπουργείο στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις

Τον Οκτώβριο του 2022 πάρθηκε η απόφαση από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου σε ό,τι έχει να κάνει με την οριστική τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν σε κτήματα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου. Πλέον είναι θέμα του Υπουργείου να πιστώσει τα χρήματα των αποζημιώσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Μετά την λήψη της απόφασης θα πρέπει να πιστωθούν τα χρήματα από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών σε συνεργασία με το Οικονομικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και ακολούθως εκείνο θα επιμερίσει το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο. Εν συνεχεία από το Ταμείο Παρακαταθηκών της Μυτιλήνης θα εισπράξει ο κάθε δικαιούχος το ποσό που του οφείλεται, αφού έχει ενημερωθεί από τον δικηγόρο του.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την δικηγόρο Ρέα Κυρατζή, που είχε εκπροσωπήσει ενώπιον του δικαστηρίου αρκετούς από αυτούς είναι περισσότεροι από 500. Οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων τούδε και στο εξής θα πρέπει να περιμένουν ειδοποίηση από τον εκπρόσωπό τους (δικηγορικό γραφείο).

Η Ρέα Κυρατζή

Η κα Κυρατζή διευκρινίζει ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα μόνο εκείνοι οι δικαιούχοι οι οποίοι έχουν πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες. Οι υποθέσεις τους αναμένεται να εκδικαστούν για να λήξουν οι όποιες εκκρεμότητες έχουν προκύψει στις ιδιοκτησίες εκείνες που τμήμα τους φαίνεται ως δασική έκταση στους δασικούς χάρτες. «Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα δικαστήριο για όλους εκείνους που χαρακτηρίζονται κάποιες εκτάσεις της ιδιοκτησίας τους δασικές προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Όλοι οι υπόλοιποι που ήταν καθαρά τα ακίνητά τους έχουν αναγνωριστεί δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα» τόνισε στις δηλώσεις της στο «Ε» η κα Κυρατζή.

Σημειώνεται ότι όταν το έργο ξεκινούσε είχαν δοθεί κάποια χρήματα που αφορούσαν επιτάξεις. Τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν με απόφαση δικαστηρίου, δόθηκαν με επίταξη. Πρόκειται για επιταχθέντα ακίνητα, γιατί δεν είχε δοθεί ακόμη άδεια από το δικαστήριο να ξεκινήσουν οι εργασίες και να μπούνε τα μηχανήματα μέσα στα κτήματα. Με την συναίνεσή του όποιος ιδιοκτήτης ήθελε, έδινε την άδεια του στο δημόσιο (κατά συνέπεια και στην κατασκευαστική) και έπαιρνε ένα χρηματικό ποσό. Έτσι ιδιοκτήτες κτημάτων πήραν κάποια χρήματα με μορφή επίταξης ακινήτων, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο. Αυτά τα χρήματα θα συμψηφιστούν με το ποσό που όρισε τώρα το δικαστήριο.



Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey