ΕΟΑΕΝ

Ζητά άμεση μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση

07/05/2013 - 20:18

Την ανάγκη να μειωθεί άμεσα ο Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 23% στο 13%, υπογραμμίζει ο ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων) με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Την ανάγκη να μειωθεί άμεσα ο Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 23% στο 13%, υπογραμμίζει ο ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων) με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο Όμιλος σημειώνει πως αν δε γίνει άμεσα η μείωση, το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα συνεχίσει να έχει έλλειμμα ανταγωνισμού έναντι των τουριστικών επιχειρήσεων της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Κύπρου, όπου ο Φ.Π.Α. είναι από 5,5 έως 10 μονάδες χαμηλότερος.

«Ζητάμε να προχωρήσει η κυβέρνηση από τώρα στη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, όπως άλλωστε έχει κάθε δικαίωμα να πράξει σύμφωνα και με την Οδηγία 2006/112/ΕΚ, για να μη χαθεί και η φετινή τουριστική σαιζόν που ήδη ξεκίνησε, να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί», τονίζει ο ΕΟΑΕΝ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey