Έντονη δραστηριότητα από τον ΕΟΑΕΝ

22/02/2013 - 16:43

Ο ΕΟΑΕΝ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα «Κρουαζιέρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου στο Βόλο.

Ο ΕΟΑΕΝ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα «Κρουαζιέρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Μαρτίου στο Βόλο. Επίσης ο ΕΟΑΕΝ έδωσε την αιγίδα του στο 1ο Εμπορικό - Τουριστικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη μαρίνα Μυτιλήνης από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου, από την εταιρεία «Expo Aegean».

Εξ άλλου, ο ΕΟΑΕΝ συμπαραστέκεται στους κοινωνικούς αγώνες των νησιωτών σε θέματα όπως το Σχέδιο «Αθηνά», που προβλέπει την κατάργηση πολλών πανεπιστημιακών μονάδων σε νησιά, ενώ παράλληλα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στενότερη συνεργασία του με όλα τα πανεπιστήμια που λειτουργούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Τo Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΕΟΑΕΝ στη Χίο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτήν, είναι οι μεταφορές στις νησιωτικές περιοχές και ο θεματικός τουρισμός στα νησιά. Στην απογευματινή συνεδρίαση θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή ενός νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να συμπληρωθεί η σημερινή ελλιπής του σύνθεση.

Στη συνέλευση θα προταθεί η τροποποίηση του καταστατικού προκειμένου η θητεία τού Δ.Σ. να εναρμονιστεί με τη θητεία των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων. Επίσης θα προταθεί η κατάργηση του προσωποπαγούς χαρακτήρα της θέσης των μελών τού Δ.Σ., η κατάργηση της συμμετοχής στις συνελεύσεις με εξουσιοδοτήσεις, καθώς και η εναλλαγή της προεδρίας μεταξύ των επιμελητηρίων-μελών.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ αποφάσισε να προχωρήσει σε στενότερη συνεργασία του Ομίλου με τα επιμελητήρια μέλη του και ιδιαίτερα με τους συμβούλους προγραμμάτων που διαθέτουν, με σκοπό την υλοποίηση περισσότερων προγραμμάτων προς όφελος όλων των νησιωτικών επιχειρήσεων.

Τέλος, ο ΕΟΑΕΝ θα υπογράψει πρωτόκολλο συναντίληψης με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey