Παράταση άλλης μιας εβδομάδας στην υποβολή αιτήσεων για το Δημοτικό Λαχανόκηπο της «Ηλιακτίδας»

Δικαιούχοι 100 οικογένειες

22/02/2013 - 15:31

Συνολικά 100 άπορες οικογένειες φιλοδοξεί να σιτίζει ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, που θα υλοποιήσει η ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου - Ακτίνες Ζωής».

Συνολικά 100 άπορες οικογένειες φιλοδοξεί να σιτίζει ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, που θα υλοποιήσει η ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου - Ακτίνες Ζωής». Ο φορέας καλεί τώρα τους άμεσα ενδιαφερομένους να γραφτούν στη λίστα δικαιούχων, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν το δικό τους τεμάχιο στο Λαχανόκηπο και να καλλιεργήσουν τα προϊόντα τους, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που η «Ηλιακτίδα» υλοποιεί σε σύμπραξη με το Δήμο Λέσβου, είναι το να μπορέσουν οικογένειες της Μυτιλήνης που έχουν ανάγκη, να καλλιεργήσουν το δικό τους συγκεκριμένο τεμάχιο, στην έκταση συνολικού εμβαδού πέντε στρεμμάτων που παραχωρεί ο Δήμος για τα επόμενα δύο χρόνια, στην περιοχή της Νεάπολης. Κάθε τεμάχιο θα έχει εμβαδό 50 τ.μ. και κάθε οικογένεια θα καλλιεργεί για ένα χρόνο τα δικά της λαχανικά εποχής, ενώ το νερό θα παρέχεται δωρεάν από τις εγκαταστάσεις τού ΠΙΚΠΑ.

Παράλληλα, θα προσφέρονται υπηρεσίες ενδυνάμωσης και υποστήριξης στις οικογένειες που θα συμμετάσχουν, από γεωπόνο κι επιστάτη που θα βοηθούν στην καλλιέργεια, αλλά και κοινωνικό λειτουργό που θα υποστηρίζει τις οικογένειες με σκοπό αυτές να βοηθηθούν και να βγουν από τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να ενταχθεί κάποιος στη λίστα των δικαιούχων, θα λαμβάνονται υπ’ όψιν αντικειμενικά κριτήρια, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες), η ανεργία και η κατάσταση της υγείας των ενδιαφερομένων.

Άλλωστε, το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία δομών άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας και αυτός είναι και ο λόγος που ένα ποσοστό 10% της ετήσιας παραγωγής θα προσφέρεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με την προϋπόθεση ότι η παραγωγή θα έχει πάει καλά. Σημειώνεται ότι όσοι εκμεταλλεύονται τα τεμάχια δε θα έχουν δικαίωμα πώλησης των προϊόντων, τα οποία θα προορίζονται μόνο για ιδία χρήση.

Λίγοι οι ενδιαφερόμενοι
Μέχρι και χτες, συνολικά 31 ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους στην «Ηλιακτίδα» και λόγω του ότι ο φορέας φιλοδοξεί να ανέβει ο αριθμός αυτός στους 100 δικαιούχους, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος είτε δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με την καλλιέργεια, είτε είναι κάτι άγνωστο, που τον φοβίζει», λέει η υπεύθυνη της «Ηλιακτίδας», Άννα Τσίκνα. «Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι απευθυνόμαστε στους απόρους, αυτούς που δεν έχουν κομμάτι γης στο όνομά τους και φυσικά και στα άτομα με αναπηρίες, που όμως θα πρέπει να έχουν γνωμάτευση ιατρικής επιτροπής. Θα πρέπει να συμφωνούν με τον κανονισμό λειτουργίας για να μπορέσουν να πάρουν το τεμάχιο και το σημαντικό είναι ότι δε χάνουν την κάρτα ανεργίας τού ΟΑΕΔ.»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της «Ηλιακτίδας» http://www.iliaktida-amea.gr/, καθώς και στα γραφεία του φορέα, στην πάροδο Αγίου Θεράποντος 20, στη Μυτιλήνη, καθημερινά από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι. Για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22510 22873.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey