Το θέμα των κοινόχρηστων χώρων θα συζητηθεί στη Λιμενική Επιτροπή

Ξανά και ξανά, και παρά τη δικαστική απόφαση

25/04/2014 - 13:47

Το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές θα συζητηθεί την επόμενη Παρασκευή από τη Λιμενική Επιτροπή Λέσβου.

Το θέμα της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές θα συζητηθεί την επόμενη Παρασκευή από τη Λιμενική Επιτροπή Λέσβου. Η εκπεφρασμένη θέση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια της διοίκησης Κορδώνη για την απελευθέρωση των τμημάτων εκείνων που εμποδίζουν την ομαλή διέλευση των πεζών, καθώς και η προώθηση του σχεδίου εξωραϊσμού της προκυμαίας της Μυτιλήνης.

Δύο είναι τα κυρίως δεδομένα τα οποία θα κατευθύνουν τη συζήτηση για το θέμα που ταλανίζει τη Λιμενική Επιτροπή τους τελευταίους μήνες. Το πρώτο αφορά στη λήξη των συμβάσεων παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων στη βορειοανατολική γωνία της προκυμαίας, στο τέλος του μήνα. Τα τέσσερα καταστήματα που βρίσκονται στο σημείο, δεν είχαν καταθέσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αιτήσεις για την εκ νέου παραχώρηση των πεζοδρομίων, κάτι που οφείλουν να κάνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για να διατηρήσουν νομίμως τη χρήση των συγκεκριμένων χώρων.

Αν κατατεθούν αιτήσεις, πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, τότε το Λιμενικό Ταμείο θα κληθεί να αποφασίσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν οριστεί σε προηγούμενη απόφαση του οργάνου, αλλά και τα τετραγωνικά που θα παραχωρήσουν σε κάθε κατάστημα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Για το συγκεκριμένο τμήμα της προκυμαίας, για το οποίο μάλιστα έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές, δεδομένου ότι οι καταστηματάρχες απελευθέρωσαν διάδρομο προς την πλευρά του δρόμου και απομάκρυναν ορισμένες από τις κατασκευές που όριζε η απόφαση του δικαστηρίου. Από τη μέχρι τώρα στάση της, η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου δηλώνει πως δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής της δικαστική απόφασης και επικεντρώνεται στη διευθέτηση του θέματος με τις νέες συμβάσεις παραχώρησης από την αρχή του επόμενου μήνα.

Και οι υπόλοιποι
Ένα δεύτερο ζήτημα που θα τεθεί, είναι η συμμόρφωση όλων των επαγγελματιών στη ζώνη ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου στην προκυμαία, με τους όρους παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων. Αυτό συνεπάγεται την απελευθέρωση τμημάτων των πεζοδρομίων που έχουν καταλάβει παρανόμως και στην αφαίρεση όσων κατασκευών είναι εκτός των προβλεπομένων. Για το θέμα, άλλωστε, έχει αποφανθεί η Λιμενική Επιτροπή και επιπλέον μπαίνει επιτακτικά ζήτημα ίσης αντιμετώπισης όλων των καταστηματαρχών.

Εξάλλου, έχουν σταλεί από το Λιμενικό Ταμείο επιστολές προς όλους τους καταστηματάρχες, ζητώντας τους να συμμορφωθούν με τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει. Μάλιστα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως η Λιμενική Επιτροπή εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της δικαστικής οδού και για αυτές τις περιπτώσεις, σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν.

Χθες, συνάντηση πραγματοποίησαν για το θέμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Μπάκας και ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Κορδώνης. Υπενθυμίζεται πως και οι δύο συνυπέγραφαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της κατάληψης των πεζοδρομίων στο βορειοανατολικό τμήμα της προκυμαίας. «Το θέμα παραμένει ανοικτό για εμάς», τόνισε ο Μιχάλης Μπάκας μιλώντας στο «Ε», συμπληρώνοντας: «Στόχος μας παραμένει η λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος όλων των δημοτών». Παρέπεμψε δε για τις όποιες σχεδιαζόμενες ενέργειες, για μετά τις εκλογές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey