Αυτοί που σήμερα κόπτονται για να μην πτωχεύσει η χώρα και λαμβάνουν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα, είναι οι ίδιοι που με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και τη σπατάλη οδήγησαν τον τόπο σ’ αυτό το οικονομικό χάλι.
Νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους
Αυτοί που σήμερα κόπτονται για να μην πτωχεύσει η χώρα και λαμβάνουν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα, είναι οι ίδιοι που με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και τη σπατάλη οδήγησαν τον τόπο σ’ αυτό το οικονομικό χάλι. Η Ελλάδα χρεωκόπησε απ’ την απελευθέρωση μέχρι σήμερα τέσσερις φορές. Το 1897 επί Χαριλάου Τρικούπη, το 1932 επί Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1950 μετά τη λήξη του Εμφυλίου και σήμερα. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εν συνεχεία τον Εμφύλιο, η οικονομία της χώρας είχε φθάσει στην κόκκινη γραμμή και συγκρατήθηκε με τα 12 εκατ. δολλάρια του Σχεδίου Μάρσαλ. Για να είμαστε ιστορικά ακριβείς, το Σχέδιο Μάρσαλ είχε ως σκοπό να αποτρέψει τη χώρα να «κατρακυλήσει στον κομμουνισμό». Μ’ αυτό το αιτιολογικό δόθηκαν τα 12 εκατ. δολλάρια απ’ τους Αμερικανούς.
Νέο ξεκίνημα με νέους ανθρώπους (2)
Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη πτώχευση επί Τρικούπη έγινε η επανάσταση του 1909 από νεαρούς αξιωματικούς, με επικεφαλής το συνταγματάρχη Νικόλαο Ζορμπά. Μεταξύ των μέτρων που έλαβε η επαναστατική κυβέρνηση ήταν η απαγόρευση των παλαιών πολιτικών, Δεληγιάννηδων κ.λπ., να συνεχίσουν να πολιτεύονται. Κάλεσαν τότε ένα νέο πολιτικό, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος ίδρυσε το κόμμα των Φιλελευθέρων και άρχισε ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό επιβάλλεται να γίνει και τώρα, αλλά την απαγόρευση των παλαιοκομματικών ν’ ασχοληθούν ξανά με την πολιτική να την υπαγορεύσει ο λαός με την ψήφο του.
«Το Αρχιπέλαγος»
«Το Αρχιπέλαγος» είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ίδρυσαν ο κ. Σηφουνάκης και μια πλειάδα επιφανών πολιτών. Θέλω να ερωτήσω τον κ. Υφυπουργό: Πόσα χρήματα κατέθεσαν στο ταμείο της εταιρείας τα ιδρυτικά μέλη;
Κατίν
Το Κατίν είναι πόλη της Πολωνίας, όπου οι Ρώσοι του Στάλιν και του Μπέρια εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες 22.000 Πολωνούς αξιωματικούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες και το ανοσιούργημα αυτό το φόρτωσαν στους Γερμανούς, που τους διαδέχθηκαν στην Πολωνία. Έπρεπε να περάσουν 50 χρόνια περίπου, να καταρρεύσει ο σοσιαλισμός στη Ρωσία, για να παραδεχτούν το έγκλημά τους. Ο «Ριζοσπάστης», όμως, εξακολουθεί να αμφισβητεί ακόμα... το ομαδικό έγκλημα!
Τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στον Παπάδο
Η παιδεία των παιδιών παρέχεται από την οικογένεια. Η εκπαίδευση δίνεται από τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Στα χρόνια που ήμουν δάσκαλος, οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις γνώσεις, καλλιεργούσαν στα παιδιά το ήθος και τη συμπεριφορά και δεν έκλειναν τ’ αυτιά και τα μάτια τους στις σοβαρές παρεκτροπές των εφήβων, οι οποίες λόγω ηλικίας είναι πολλές και ποικίλες. Και αναμενόμενες. Δεν είμαι υπέρ του κολασμού των παρεκτροπών, αλλά υπέρ της πρόληψης. Έχω τη μεγάλη χαρά αλλά και την απέραντη δυστυχία να βρίσκεται το σπίτι μου κοντά στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στον Παπάδο. Την άλλη Πέμπτη τα υπόλοιπα.
Διόρθωση
Έγραφα πριν δύο εβδομάδες ότι ένας Έλληνας καθηγητής με 35 χρόνια υπηρεσίας αμείβεται μηνιαίως με το ποσό τον 1.650 ευρώ και ένας Ευρωπαίος με το ποσό των 3.300 ευρώ. Με διόρθωσαν ότι οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί εργάζονται διπλάσιες ώρες ημερησίως και οι Γιαπωνέζοι 12 ώρες τη μέρα. Συγκρίνετε τώρα.
Παπάδος 4/5/2010