Παρουσίαση υποψηφιότητας Αλκιβιάδη Στεφανή

Μητσοτάκης: Επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής [Vid & Pics]

31/07/2023 - 20:02 Ενημερώθηκε 04/08/2023 - 18:00

«Να μου δώσετε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάπτυξη του Βόρειου Αιγαίου, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του!», είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής. Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του επί σειρά ετών αξιωματικού και Αρχηγού Στρατού, υφυπουργού, συμβούλου της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές και υπουργού έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θεωρεί τον Αλκιβιάδη Στεφανή τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει μια ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη των επόμενων Περιφερειαρχών θεωρώντας τους Περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης δεδομένου ότι χρειάζεται συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει. Παράλληλα ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα αυτή κάτι που είναι αναμφίβολο ωστόσο, δεδομένων των ατόμων που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του σημερινού Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και αυτών που πρόκειται να ανακοινωθούν, δεδομένου ότι αρκετοί εξ αυτών ανήκουν στον στενό κύκλο του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Χαράλαμπου Αθανασίου.  

Στην ομιλία του ο κ. Στεφανής επικεντρώθηκε στην νέα δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις ευκαιρίες που την δεδομένη χρονική περίοδο χάνονται. «Στους περισσότερους συγκριτικούς δείκτες των ελληνικών Περιφερειών είμαστε κάτω από τον μέσο όρο και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες νησιωτικές» ανάφερε χαρακτηριστικά, και πως «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία για τη χώρα, στο βαθμό που θα μπορούσε και που θα έπρεπε» μάλιστα αποδίδει την κατάσταση αυτή στο γεγονός ότι «αντί να είμαστε επικεντρωμένοι σε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, κάποιοι αναλώνονται σε ένα πεδίο μικροπολιτικής, συναλλαγών και προσωπικών παιχνιδιών και έτσι χάνονται ευκαιρίες», ασκώντας ξεκάθαρα κριτική στον σημερινή Περιφερειακή Αρχή και αφήνοντας αιχμές, ενδεχομένως, για τις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Κώστα Μουτζούρη.  

Στεφανής: «Το Βόρειο Αιγαίο είναι μια Νέα Δυναμική!» 

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα να στηρίζει την υποψηφιότητά μου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πολιτικός που ενσαρκώνει σήμερα τις ελπίδες της πλειοψηφίας των Ελλήνων για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. 

Τον ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του και για τα όσα τιμητικά ανέφερε για μένα αλλά και για την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω το Βόρειο Αιγαίο ως Περιφερειάρχης και να δουλέψω για τους κατοίκους του. 

Έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου σε αυτά τα νησιά. Όχι μόνο επειδή είναι ο τόπος καταγωγής μου, αλλά και ως αξιωματικός, Αρχηγός Στρατού, υφυπουργός, σύμβουλος της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές και υπουργός. 

Εργάστηκα πάντα στην πρώτη γραμμή, για την ασφάλειά τους, την ασφάλεια της πατρίδας μας και τη δύσκολη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ίσως δεν γνωρίζω καλά τα παιχνίδια της μικροπολιτικής» είπε ο κ. Στεφανής και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω να δημιουργώ όραμα, να δουλεύω με σχέδιο, να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια. Γνωρίζω να δουλεύω ομαδικά, να προβάλω και να αξιοποιώ τους συνεργάτες μου. Γνωρίζω να δίνω λύσεις και να παίρνω αποφάσεις. Γνωρίζω κάθε σπιθαμή των νησιών μας. 

Ξέρω τους ανθρώπους τους. Την περηφάνια τους. Ξέρω τις ανάγκες τους. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων τους. Και ξέρω και τις προοπτικές τους. Προοπτικές που σήμερα είναι ακόμα καλύτερες, καθώς η χώρα συνολικά έχει μπει σε ένα νέο, καλύτερο κύκλο της ιστορίας της. 

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία για τη χώρα, στο βαθμό που θα μπορούσε και που θα έπρεπε. 

Στους περισσότερους συγκριτικούς δείκτες των ελληνικών Περιφερειών είμαστε κάτω από τον μέσο όρο και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες νησιωτικές. 

Και ένας βασικός λόγος γι’ αυτό είναι ότι, αντί να είμαστε επικεντρωμένοι σε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, κάποιοι αναλώνονται σε ένα πεδίο μικροπολιτικής, συναλλαγών και προσωπικών παιχνιδιών και έτσι χάνονται ευκαιρίες. 

Σε μια εποχή που η χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών πόρων έχει αυξηθεί σημαντικά και αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και προόδου, η Περιφέρειά μας υστερεί στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων σε σχέση με τις άλλες νησιωτικές περιφέρειες της χώρας. 

Παράλληλα, δεν έχουν ωριμάσει νέα έργα και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την υλοποίηση όλων όσων οι απαιτήσεις της εποχής αλλά και η κλιματική αλλαγή επιβάλλουν. Αυτό ακριβώς πρέπει να αλλάξει. Γιατί οι κάτοικοι των νησιών μας περιμένουν περισσότερα! Και αξίζουν περισσότερα! 

Αν κάτι χρειάζεται σήμερα το Βόρειο Αιγαίο είναι μια Νέα Δυναμική! 

Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη, θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας και παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας. 

Οι δυνατότητές μας είναι τεράστιες! Απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον! Δημιουργικοί άνθρωποι! Σπουδαία ιστορία! Πρωτογενής τομέας που εγγυάται αυτάρκεια. Υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σχολές. Τουριστικοί προορισμοί που δεν έχουν ακόμη αναδειχθεί. Ομορφιά μέσα στην ποικιλία των εικόνων του κάθε νησιού μας. 

Όλα αυτά θέλουμε να τα φωτίσουμε! Για να γίνει η Περιφέρεια μας τόπος για να ζεις, να εργάζεσαι, να επενδύεις, να δημιουργείς, να είσαι υπερήφανος. Ένα πραγματικό στολίδι για τη χώρα μας. 

Να περάσουμε από τη στασιμότητα στην πρώτη γραμμή! Εκεί είναι θέση μας! Εκεί έχω κι εγώ ταχθεί να βρίσκομαι σε όλη μου τη ζωή. 

Στην πρώτη γραμμή για την πατρίδα μας, στην πρώτη γραμμή για το Βόρειο Αιγαίο και τους ανθρώπους του!  

Αυτόν τον μοναδικό τόπο θέλουμε να υπηρετήσουμε. Και ζητώ από όλους να προχωρήσουμε μαζί! Να μου δώσετε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ανάπτυξη του Βόρειου Αιγαίου, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του! Για μια νέα δυναμική που θα δώσει περιεχόμενο στα όνειρα μας!». 

Μητσοτάκης: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» 

«Είμαι εδώ, για να σας πω ότι θεωρώ τον Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή, την καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Πιστεύω, πραγματικά, ότι στην περίπτωσή του ισχύει το ρητό «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» είπε ο κ. Μητσοκάτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω, ότι στο πρόσωπο του Στρατηγού συναντώνται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτεί ο ρόλος ενός σύγχρονου Περιφερειάρχη. Από τη μία πλευρά η ακεραιότητα, η πειθαρχία, η εργατικότητα ενός διακεκριμένου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Και από την άλλη, η γνώση και η διοικητική εμπειρία ενός Στρατηγού, αλλά και ενός Υπουργού.Στην περίπτωση δε του Αλκιβιάδη, θα έλεγα ότι έχει δύο ακόμα σημαντικά πλεονεκτήματα: το πρώτο είναι η ιδιαίτερή του ενασχόληση με τα ειδικά προβλήματα του τόπου, του Βορείου Αιγαίου, των νησιών του, η φύλαξη των συνόρων, η πολυεπίπεδη διαχείριση του μεταναστευτικού.Και το δεύτερο βέβαια, είναι η έφεσή του στην ομαδική δουλειά. Είναι κάτι το οποίο μπορώ κι εγώ ο ίδιος να το πιστοποιήσω προσωπικά, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν δίστασε να φέρει εις πέρας όποια αποστολή του ανατέθηκε(..) 

Ξέρετε και δεν το έχουμε κρύψει, ότι δίνουμε μία ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στις 13 εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη των επόμενων Περιφερειαρχών. Αυτό το κάνουμε διότι θεωρούμε τους Περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης στην δρομολόγηση πολλών σημαντικών πολιτικών με αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα(..). 

Σκοπός μου δεν είναι να αποκομίσω κομματικά οφέλη από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Εξάλλου, καταφέραμε και κερδίσαμε τις εκλογές με υψηλότερο ποσοστό από αυτό το οποίο είχαμε πετύχει το 2019. Είμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής. Έχουμε και ισχυρή λαϊκή εντολή τετραετίας. 

Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, όμως, είναι συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι τραβούμε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εκλογών για περιφερειάρχες, των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού, όπου, ναι, πηγαίνουμε με κομματικές υποψηφιότητες και ζητούμε από τα κομματικά μας στελέχη να δώσουν τον αγώνα συντεταγμένα για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος.(..) 

Θα έχεις, Αλκιβιάδη, τη στήριξή μας, τη στήριξη όλου του κόμματος. Αλλά, επαναλαμβάνω, είναι μία επιλογή που κατά βάθος πιστεύω ότι είναι η σωστή επιλογή για τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Έχοντας αποδείξει, ότι μπορείς να συνεργαστείς άριστα με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά έχοντας και το δάχτυλό σου πάνω στο σφυγμό της κοινωνίας.  

 

Τα ονόματα που «παίζουν» με την υποψηφιότητα Στεφανή 

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό Στεφανή. Πρόκειται για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη, περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του παραρτήματος Λέσβου του Ερυθρού Σταυρού Θεόδωρο Βαλσαμίδη, της πρώην υποψήφιας βουλευτή και προέδρου στο 1ο ΤΟΠΦΥ (τομέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας) Ελένη Μακρή, του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ» Δημήτρη Παραδέλλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Μυτιλήνης Στρατή Τζιμή, του πρώην αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και πρώην περιφερειακού συμβούλου, Κυριάκου Πετρέλλη, του περιφερειακού συμβούλου, Στρατή Κυρατζή, της περιφερειακής συμβούλου Πόπης Γόμου - Πρωτογεράκη, του δημοτικού συμβούλου Μυτιλήνης, γιατρού Συμεών Χαραλάμπους και του δημοτικού συμβούλου Δυτικής Λέσβου, Γιώργου Καραθανάση. Ακόμη «παίζουν» τα ονόματα της προέδρου της Κοινότητας Αγιάσου, Διαμάντως Ρουγκέλλη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, Δημοσθένη Χατζηγιάννη και του προέδρου του παραρτήματος Βορείου Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Στρατή Μανωλακέλλη.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey