Κοινή Λογική

26/06/2012 - 14:26

Εντάξει παιδιά, έγιναν οι εκλογές, κάποιο αποτέλεσμα ούτως ή άλλως θα έβγαινε, κάτι ψήφισε ο καθένας, με τα δικά του κριτήρια, έτσι του ‘κοψε, έτσι έκανε.

Εντάξει παιδιά, έγιναν οι εκλογές, κάποιο αποτέλεσμα ούτως ή άλλως θα έβγαινε, κάτι ψήφισε ο καθένας, με τα δικά του κριτήρια, έτσι του ‘κοψε, έτσι έκανε.
*
Δικαίωμά του, όμως. Δημοκρατικό. Δημοκρατικότατο! Γιατί λόγω της ιδιαιτερότητας των στιγμών, κινδυνεύουμε κάποια στιγμή οι μισοί Έλληνες να βρίζονται με τους άλλους μισούς.
*
Το τι ακούμε αυτές τις μέρες από όλες τις πλευρές (το τονίζω το από όλες, γιατί όλοι έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια) δε λέγεται.
*
Οι μισοί αποκαλούν τους άλλους μισούς βλάκες, πουλημένους, λαμόγια, εραστές του ολοκληρωτισμού και τανάπαλιν.
*
Ηρεμήστε, συμπατριώτες. Ο καθένας είχε ένα σκεπτικό που καθόρισε την ψήφο του. Σωστό ή λάθος, θα το κρίνει η Ιστορία. Και σίγουρα το ότι ψήφισε διαφορετικά από εμάς δεν τον καθιστά εκ προοιμίου... παλιάνθρωπο, απατεώνα, δημαγωγό ή συμφεροντολόγο.
*
Ας αφήσουμε τους ψηφοφόρους, όμως, και ας πάμε στους ψηφολέκτες. Πόση υποκρισία κρύβει η στάση τού ΠΑΣΟΚ να αποφασίζει να εκτεθεί ολίγον, αποφεύγοντας να βάλει στην κυβέρνηση επώνυμα στελέχη του.
*
Λες και άμα τα πράγματα πάνε κατά διαβόλου, θα τη γλυτώσει κανείς επειδή το έπαιξε... ολίγον συμμέτοχος.
*
Για μένα, η πιο παλληκαρήσια στάση είναι αυτή του Κουβέλη. Που υποσχέθηκε με παρρησία ότι σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε κυβερνητική λύση όποιο κι αν είναι πρώτο κόμμα, και το έκανε.
*
Εν γνώσει του για το τι θα ακούσει από τους τέως συντρόφους του, του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν δηλώσεις του πριν από τις εκλογές του Μαΐου για να τον διαβάλουν.
*
Ένα από τα φάουλ όμως στην ιστορία είναι ότι φέρεται η ΔΗΜΑΡ να επέβαλε ως υφυπουργό Παιδείας τον Παπαθεοδώρου, γνωστό πολέμιο του νόμου για τα ΑΕΙ. Βάλανε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
*
Και μια και μιλήσαμε και για το ΣΥΡΙΖΑ, καλά να παρατηρείται το φαινόμενο του παρορμητισμού σε απλούς ψηφοφόρους.
*
Το θέμα, όμως, είναι και για κάποιους της ηγεσίας που φαίνονται να επενδύουν στη σύντομη αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης για να τους πέσει στα χέρια η εξουσία σαν ώριμο φρούτο.
*
Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι τυχόν κυβερνητική αποτυχία και παρεπόμενη σύντομη κατάρρευση θα παραδώσει στους επόμενους ερείπια και μια κοινωνία στα πρόθυρα εμφυλίου.
*
Αντί λοιπόν να επενδύουν στην κατάρρευση, ας ακολουθήσουν τους σώφρονες της παράταξής τους και ας προετοιμαστούν μεθοδικά για μια ομαλή διαδοχή, που - υπό αυτές τις συνθήκες - μπορεί να είναι και εφικτή και ευκταία.
*
Στα τοπικά μας τώρα. Όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι όλη αυτή η ιστορία με τη διευκόλυνση έκδοσης της βίζας στα λιμάνια υποδοχής είναι μια τρύπα στο νερό. Κρίμα...
*
Στο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ γέμισε ο τόπος... ανανήψαντες τέως τουρκοφάγους. Ποτέ δεν είναι αργά.
*
Χαράς ευαγγέλια για όλους όσοι αντιδρούσαν στον ένα Δήμο του «Καλλικράτη» στη Λέσβο, με την εξαγγελία του συμπατριώτη μας Αθανασίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για επανεξέταση του θέματος.
*
Όταν λέμε όλους, όμως, δεν εννοούμε ΟΛΟΥΣ, που λέει και η συμπαθής διαφήμιση. Κάτι μου λέει ότι ο νυν δήμαρχος, αλλά και οι επίδοξοι διεκδικητές, συνήθισαν στην ιδέα του... στρατηγείου και δεν επιθυμούν στο μέλλον να διεκδικήσουν να διοικήσουν απλό Σύνταγμα ή και Τάγμα!
*
Αυτόν το φουκαρά το Ράπανο τον είχα μόλις ακουστά. Τον φάγανε όμως τον άνθρωπο. Τι Σημιτάνθρωπο, τι τραπεζίτη, τι υπηρέτη συμφερόντων. Τελικά, διαβάζοντας το βιογραφικό του, μόνο τέτοιος δε μου προκύπτει. Γερός να είναι!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey