Δεύτερη ανάγνωση

09/10/2015 - 16:04

Σαν σήμερα, το 1944, ο Τσώρτσιλ και ο Στάλιν τα έκαναν… «πλακάκια», μοίρασαν την Ευρώπη και η Ελλάδα «προσφέρθηκε» στην Αγγλία! Το περιεχόμενο της συμφωνίας είτε το ήξερε η τότε ηγεσία του ΚΚΕ ή το αγνόησε. Το τι επακολούθησε είναι πλέον ιστορία. Την οποία θα πρέπει να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε.

Σαν σήμερα, το 1944, ο Τσώρτσιλ και ο Στάλιν τα έκαναν… «πλακάκια», μοίρασαν την Ευρώπη και η Ελλάδα «προσφέρθηκε» στην Αγγλία! Το περιεχόμενο της συμφωνίας είτε το ήξερε η τότε ηγεσία του ΚΚΕ ή το αγνόησε. Το τι επακολούθησε είναι πλέον ιστορία. Την οποία θα πρέπει να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε.

Μόνο που με πιάνει κρύος ιδρώτας που σκέφτομαι να είχαμε πέσει στα χέρια του …πατερούλη Στάλιν @ Αφήνουμε το χθες, πάμε στο σήμερα. Το ότι άνοιξε η κουβέντα για το ελληνικό χρέος είναι γεγονός.

Το θέμα είναι πώς θα κλείσει!. Πάντως προς το παρόν συνεχίζουμε απτόητοι τα …κουρέματα των συντάξεων! Πού είναι οι ...παλιές καλές μέρες (Ιανουάριος 2015), που διαμαρτυρόμαστε για κουρέματα επικουρικών συντάξεων… Τότε είχαμε δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, μια ελπίδα ότι όλα θ’ άλλαζαν…

Για ν’ αγοράσεις ελπίδα όμως, θα πρέπει να πληρώσεις ακριβά. Και φαίνεται πως θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά! Αναμένουμε μάλιστα τις αποφάσεις των …σοφών της επιτροπής που έχει συσταθεί για τις συντάξεις!

«Πες μου ένα ψέμα ν’ αποκοιμηθώ»… @ Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., όπου η μάχη φαίνεται πως θα είναι σκληρή και μ’ εκπλήξεις μάλιστα. Ήδη στο διαδίκτυο ακόμα και η κουτσή Μαρία ψηφίζει... Το ερώτημα είναι εάν στις εκλογές θα λειτουργήσουν οι όποιοι κομματικοί μηχανισμοί ή η κοινωνία θα εκφραστεί αυτόνομα. Και προς τα πού…

Διότι το αποτέλεσμα της εκλογής του προσώπου θα καθορίσει τον ιδεολογικό τρόπο που θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου ν’ αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση αναζητώντας την επάνοδο της στην εξουσία. Αντιπολίτευση από δεξιά ή από αριστερά; Διότι όσο κι αν πλέον η διακυβέρνηση ενός κράτους δύσκολα ξεφεύγει από τη …λεωφόρο της παγκοσμιοποίησης, το ιδεολογικό περίγραμμα «κορνάρει» τους πελάτες/ψηφοφόρους.

Με λίγα λόγια, άλλο ήχο βγάζει η κόρνα π.χ. του Γεωργιάδη και άλλο του Μητσοτάκη @ Χτες πάντως η εφημερίδα του Κουρή, Kontra News, δημοσίευσε τα δικά της αποτελέσματα δίνοντας Τζιτζικώστα 45%, Γεωργιάδη 25%, Μεϊμαράκη 20% και Μητσοτάκη 10%. Στις «Απόψεις», ο γνωστός αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος καταθέτει την άποψη του για το θέμα

@ Βεβαίως και να προμηθευτούν μηχανάκια καρτών οι γιατροί. Αλλά παράλληλα κάρτες να δέχονται και τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Γιατί δηλαδή τις όποιες υποχρεώσεις μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης να μην μπορώ να τις τακτοποιώ με την κάρτα μου;

Αλλά όμως μήπως θα έπρεπε ν’ αρχίσουμε από τα πιο εύκολα; Να υποχρεωθούν καταστήματα ευρείας κατανάλωσης όπως π.χ. σουβλατζίδικα, να δέχονται κάρτες; Γιατί όπως και το κάνουμε γύρος με κάρτα έχει άλλη γεύση! @ ΕΝΦΙΑ εσωτερικού, ΕΝΦΙΑ εξωτερικού…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1994
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λέσβο
Παλλαϊκή υποδοχή του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, που έρχεται για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη. Κατέφθασε με τη θαλαμηγό «Αλεξάντερ» του Λάτση και τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Αιγαίου, Αντώνης Κοτσακάς, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νίκος Σηφουνάκης, οι βουλευτές Λέσβου Φρ. Παπαδέλλης, Δ. Βουνάτσος, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Νότης Παναγιώτου, και πλήθος κόσμου. Με πομπή κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης Μυτιλήνης. Στη συνέχεια σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αναγορεύθηκε σε επίτιμος διδάκτωρ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Καλλονή καθώς και τον Άγιο Ραφαήλ.

 

ΕΙΠΕ


«Αν ήθελαν να ακουστεί η αλήθεια για την κατάσταση στο νησί, έπρεπε να δώσουν το λόγο σε ανθρώπους που είναι σε θέση να την περιγράψουν και όχι σε όλους όσοι έχουν αυτοανακηρυχθεί αρχηγοί και προστάτες και αφήνουν να φανεί προς τα έξω μόνο ό,τι τους συμφέρει».

Σωτήρης Ζαμτράκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα και Φάιμαν (Δημοκράτης).

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, η ώρα μετάδοσης του καιρού από την ΕΡΤ1αλλάζει. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου, κάθε μέρα, στις 20.40 και πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 με τον Πάνο Χαρίτο, θα παρουσιάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο την πρόγνωση του καιρού, που μας αφορά όλους.

Να σημειωθεί ότι το δελτίο καιρού της ΕΡΤ1, είναι μεγάλο σε διάρκεια, πλούσιο σε γραφικές απεικονίσεις, ενημερωτικό, λεπτομερές, με αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν όλο το φάσμα του πληθυσμού, από επαγγελματίες, τεχνίτες, νοικοκυρές μέχρι αγρότες κ.ά..

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1912: Ο ελληνικός στόλος, υπό το ναύαρχο Κουντουριώτη, καταλαμβάνει τη Λήμνο (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1940: Γεννιέται ο Τζον Λένον, βρετανός μουσικός, μέλος των Beatles (θαν. 8/12/1980).

1975: Ο Αντρέι Ζαχάροφ βραβεύεται με το Νόμπελ Ειρήνης. Ο σοβιετικός πυρηνικός επιστήμονας, που διαφωνεί με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του, θεωρείται ο «πατέρας» της βόμβας υδρογόνου.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Η ιδεολογία ενός δεξιού κόμματος
Του Αντώνη Πανούτσου («Πρώτο Θέμα»)

Αναφέρουν τη Ν.Δ. ως Κεντροδεξιά, σαν το Κέντρο να είναι το καλό και η Δεξιά το αναγκαίο κακό, από το οποίο μια μέρα θα απαλλαγούν αφού, όπως λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα δύο άκρα είναι οι παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας και η Δεξιά.

Το αστείο είναι ότι το κόμμα που θεωρεί τη δεξιά ψήφο σχεδόν περιθωριακή, θέλει να αποτελέσει αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είχε ποτέ ανάγκη να δηλώνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ούτε καν κεντρώο, αλλά μόνο αριστερό. Υπάρχει βέβαια και το επιχείρημα της πολυσυλλεκτικότητας, το οποίο λέει ότι για να βγει στην κυβέρνηση ένα δεξιό κόμμα, χρειάζεται ψήφους από το Κέντρο.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα μού θυμίζει αθλητικές εφημερίδες στις οποίες έχω δουλέψει στο παρελθόν και δεν πήγαιναν καλά. Ένα συνηθισμένο φαινόμενο ήταν ο εκδότης τους να το γυρίζει στην πολυσυλλεκτικότητα. Να λέει «να βάλουμε μια σελίδα αυτοκίνητο για να μας παίρνουνε όσοι ασχολούνται με τα μηχανοκίνητα αθλήματα» ή «να βάλουμε μια στήλη για το σκάκι να μας παίρνουν οι σκακιστές» ή «να βάλουμε τένις για να μας διαβάζουν οι τενίστες».

Οι μόνοι, όμως, που διαβάζανε τις στήλες, ήταν οι συντάκτες που τις γράφανε.
Το ίδιο ισχύει και με τη Νέα Δημοκρατία. Από «τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας» η Ν.Δ. δεν πρόκειται να πάρει ψήφο. Από τη Δεξιά μπορεί να χάσει, αφού για να πείσει ότι είναι στις παρυφές της, η Ν.Δ. γίνεται ένα κρατικίστικο μπλε ΠΑΣΟΚ και χάνει την ταυτότητά της.

Εάν πιστεύει ότι μπορεί να υπηρετήσει τη Δεξιά και να κατέβει με δεξιά πλατφόρμα για λιγότερο κράτος, μεγαλύτερη ασφάλεια και όσα τέλος πάντων καλύπτουν την ιδεολογία ενός δεξιού κόμματος, έχει καλώς.

Το «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε» είναι μια καθαρή πολιτική θέση, σίγουρα ειλικρινέστερη από το «είμαστε όλα για όλους», που σύντομα καταλήγει στο «τίποτα για κανέναν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey