Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τους… ξέσκισε όλους ο Αλέξης! Τη Νέα Δημοκρατία, το Βαγγέλη, το Λαφαζάνη, τη Ζωή, τους δημοσκόπους κ.λπ. Ελπίζω όμως πως, μετά από τρεις εκλογικές νίκες εντός οκτώ μηνών, να αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει με τις εκλογές! Και θα κληθεί να υλοποιήσει το μνημόνιο.
Και καλοί οι… τσαμπουκάδες, μόνο που τώρα καλείται να κυβερνήσει. Η εντολή του ελληνικού λαού, σχιζοφρενική μεν, πλην όμως ξεκάθαρη. Το Γενάρη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να ξεσκίσει το μνημόνιο και τώρα τον ξαναψήφισε για να εφαρμόσει το μνημόνιο! Και προφανώς με πολιτική αμφιθεάτρου δεν εφαρμόζεται…
Εκτός εάν ο Αλέξης αφήσει τον παλιό Τσίπρα και μεταμορφωθεί σε έναν άλλο Τσίπρα, που θα θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του ως ηγέτη χώρας @ Παράλληλα, ας συνηθίσουν και οι υπόλοιποι Αριστεροί τη συμβίωση με τον Καμμένο! Ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους Συριζαίους ενώ ακόμα λίγο θα έβγαζε και λόγο!
@ Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς. Διότι με τέτοιες καταστάσεις που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και μ’ ένα κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι δημοσκόποι, απεδείχθη ότι το κόμμα δεν τραβάει με τα παρόντα υλικά! Καλός ο Βάγγος, αλλά κατέβηκε στον αγώνα με την ίδια ομάδα, διότι προφανώς δεν ήθελε να διαταράξει τα μαγαζάκια των… βαρόνων του κόμματος. Ο κόσμος έχει σιχαθεί την οικογενειοκρατία και τους μόνιμους γνωστούς βαρόνους, είτε στα κεντρικά του κόμματος είτε και σε περιφερειακό επίπεδο. Οι περισσότεροι κολλημένοι στις περασμένες δεκαετίες με τους Καραμανλήδες…
Καλά ξυπνητούρια! @ Η Φώφη πανηγυρίζει, γιατί πήρε το 1,71% του Γιωργάκη! Μεγάλη επιτυχία. Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα… @ Το Ποτάμι είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Που ενώ ζητάμε νέα πρόσωπα, εκσυγχρονιστικό ευρωπαϊκό λόγο, όταν αυτά μάς παρουσιαστούν, εμείς αδιαφορούμε…
@ Θλιβερή η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής… @ Το 2004 είχαν ψηφίσει 7.500.000 Έλληνες, τώρα μόλις 6.300.000. Αγνοούνται δηλαδή 1,2 συμπολίτες μας! Δε μπορούμε καταρχάς να μιλάμε για εκσυγχρονισμό, όταν αδυνατούμε να εκκαθαρίσουμε τους εκλογικούς καταλόγους για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη θέση της αποχής. Και κατόπιν μια ουσιαστική συζήτηση για το φαινόμενο @ Δε μπόρεσαν οι δημοσκόποι να καταγράψουν τη δυναμική του Αλέξη στις γυναίκες και στους νέους. Δύο μάζες που συνήθως δεν ερωτώνται ή δεν απαντούν, αλλά τελικά αυτές έδωσαν τη νίκη. Παρά την ανεργία και το κόστος ζωής.
Θα μου πείτε εδώ δε συμφωνούσαν τα ρολόγια των τηλεοπτικών καναλιών στην αντίστροφη μέτρηση για το exit poll, οι σφυγμομετρήσεις θα συμφωνούσαν; @ Βουλή χωρίς Ζωή και Ραχήλ! Δεν αντέχεται…
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1998
Το ΠΑΣΟΚ διαγράφει το Νάσο Γιακαλή
Εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης με κεντρικό θέμα το νόμο 2539/97, γνωστό ως σχέδιο «Καποδίστριας», που αφορούσε τη συνένωση κοινοτήτων σε μεγαλύτερους δήμους. Ο Νάσος Γιακαλής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διατελέσας διορισμένος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, επιμένει στην ανεξάρτητη κάθοδό του, εκφράζοντας παράλληλα και τις αντιρρήσεις του σχετικά με το σχέδιο «Καποδίστριας». Με απόφασή του το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον ήδη δήμαρχο Θ. Χοχλάκα και διαγράφει το Νάσο Γιακαλή, ο οποίος αντιδρώντας τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Η διαγραφή μου είναι αποτέλεσμα πανικού μπροστά στην αποδοχή που γνωρίζει ο συνδυασμός». Στις εκλογές του νέου διευρυμένου Δήμου Μυτιλήνης, δήμαρχος στο β΄ γύρο αναδεικνύεται ο «αντάρτης» Νάσος Γιακαλής με ποσοστό 50,86% έναντι 49,14% του Χρ. Μουτζούρη.
ΕΙΠΕ
«Οι εκλογές έγιναν για να μπει ο Λεβέντης στη Βουλή»
Παύλος Βογιατζής (ΕΜΠΡΟΣ)
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Παραμένει πρώτο το Mega με δεύτερο τον ANT1. Τρίτος ο Alpha ενώ Star και ΣΚΑΪ παλεύουν για την τέταρτη θέση. Χαμηλά τα ποσοστά των κρατικών καναλιών.
7 - 13/9 31/8 - 6/9
Mega 13,5% 14,1%
ANT1 12,8% 12,2%
Alpha 12,4% 12,4%
Star 10,7% 10,8%
ΣΚΑΪ 10,3% 11,6%
ΕΡΤ1 7% 6,7%
ΕΡΤ2 2% 1,8%
E-TV 2,9% 3,2%
TV MAKEDONIA 1% 1%
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
480 π.Χ. Γεννήθηκε στο Δήμο Φλύας, το σημερινό Χαλάνδρι, ο Ευριπίδης, ένας από τρεις κορυφαίους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας («Βάκχες», Μήδεια») (Θαν. 406 π.Χ.).
1908 Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
1915 Αγγλογαλλικά στρατεύματα της Αντάντ αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Βενιζέλου, ακυρώνοντας την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
1968 Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ).
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δέκα πρώτα συμπεράσματα
του Σήφη Πολυμίδη
(«ΒΗΜΑ»)
Συμπέρασμα πρώτον: Οι εκλογές αυτές ήταν το βατερλό των δημοσκόπων. Θα συνεχίσουν οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες εταιρείες να κάνουν και στο μέλλον τις ίδιες προβλέψεις; Από το «ντέρμπι» που πρόβλεπαν πήγαμε στις εφτάμισι μονάδες διαφορά. Μεγάλη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Συμπέρασμα δεύτερον: Η χώρα θα κυβερνηθεί ξανά από τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.Δε χρειάζονται κανέναν συνέταιρο για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν, αλλά δηλώνουν ότι δεν το πιστεύουν. Το πώς θα εφαρμοστεί μένει να φανεί. Η πρώτη αξιολόγηση της τρόικας θα γίνει σε ενάμιση μήνα.
Συμπέρασμα τρίτον: Ο εκλογικός θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε έναν βασικό λόγο: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι που τον ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου δε θα μπορούσαν να παραδεχθούν, μέσα σε εφτά μήνες, ότι έκαναν τόσο μεγάλο λάθος και να τον καταψηφίσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Συμπέρασμα τέταρτον: Το 62% ΟΧΙ του δημοψηφίσματος εξαερώθηκε. Συμπέρασμα πέμπτον: Η ΝΔ ηττήθηκε, αλλά παραμένει ο κορμός του αστικού κόσμου. Είναι αυτή που θα επανέλθει στην εξουσία, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ φθαρεί από την εφαρμογή των μέτρων.
Συμπέρασμα έκτον: Το Ποτάμι υπέστη μια μικρή συντριβή, διότι μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του υπέκυψε στη θεωρία της χαμένης ψήφου και δεν αποδέχθηκε τη θεωρία του «παλιού» και του «νέου». Αντίθετα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι το «παλιό» αντέχει πιο πολύ.
Επιβραβεύτηκε η πολιτική της συνεργασίας. Ίσως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου κόμματος στο χώρο του Κέντρου. Συμπέρασμα έβδομο: Ο καταποντισμός της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας διαλύει κάθε απόπειρα να ευδοκιμήσει κόμμα δραχμής στην Ελλάδα. Η τιμωρία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την υπερφίαλη συμπεριφορά είναι παραδειγματική.
Συμπέρασμα όγδοο: Τρεις μέρες μετά την παραδοχή του Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία του Ρουπακιά και την πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, μερικές χιλιάδες περισσότεροι ψηφοφόροι πήγαν στην κάλπη της. Συμπέρασμα ένατο: Παρά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση που θα σχηματίσουν ξανά οι Τσίπρας και Καμμένος θα είναι αδύναμη.
Η μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοκιμαστεί στα πρώτα νομοσχέδια με τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που θα ’ρθουν στη Βουλή. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν κανέναν λόγο να συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Συμπέρασμα δέκατο: Μια σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε. Αλλά τώρα όλα θα είναι δυσκολότερα γι’ αυτόν.