Δεύτερη ανάγνωση

16/09/2015 - 14:50

«Τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες» έγραφε πριν χρόνια Χανς Κρ. Άντερσεν.

«Τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες» έγραφε πριν χρόνια Χανς Κρ. Άντερσεν.

Μεγάλος παραμυθάς! Αλλά ευτυχώς έζησε στον 19ο αιώνα. Τι παραμύθια θα μπορούσε να πει σήμερα σε μια Ελλάδα που παρά τη (διαρκή) κρίση των τελευταίων χρόνων, το παραμύθι… πάει σύννεφο! Και καλά παλιά, είχαμε τους κλασικούς παραμυθάδες/κομματάρχες με την κλασική ταινία με τον Μαυρογιαλούρο/Κωνσταντάρα. Σήμερα το παραμύθι είναι… ηλεκτρονικό! Πόσα παραμύθια θα βιώσει ακόμα ο λαός μας!

Από τα «Λεφτά υπάρχουν», στα «Ζάππεια» και μετά «Σκίζω τα μνημόνια». Όπου αντί να σχιστεί το μνημόνιο, σχίστηκε η «Πρώτη φορά Αριστερά» (στα δύο, στα τρία...;) και η Ελλάδα ξαναέπεσε στα τέσσερα...! @ Το ντιμπέιτ βέβαια έδειξε μια τάση να μας… ξυπνήσουν από το παραμύθι οι δυο τηλεμάχοι, «δεξιός» και «αριστερός».

Το παραμύθι δεν πουλάει πια και οι δύο πλέον είναι μνημονιακοί! Κι όσα ισοδύναμα μας… πλασάρουν, η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα συνεχίζεται… Άρα το θέμα ήταν ποιος θα προσφέρει  το  πιο… γαρνιρισμένο μνημόνιο. Η μονομαχία κολλούσε όλο στο χθες… Ποιος θα μιλήσει και τι θα πει για το μέλλον; 

Διότι το μέλλον έχει ένα και μόνο όνομα. ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Και απλώς καλούμαστε να επιλέξουμε ο καθένας μας τον καλύτερο διαχειριστή… Είμαστε μια χώρα που όλοι τα λένε καλά στα debate, αλλά στο τέλος κερδίζει το Μνημόνιο!

@  Όμως και οι δύο από την πλευρά τους νιώθουν κερδισμένοι. Διότι έχει και τα καλά του ο διπολισμός! Συσπειρώνει οπαδούς, επιστρέφουν οι απογοητευμένοι, συμπιέζονται τα μικρά κόμματα, χώρια που μικραίνει ο πήχυς της αυτοδυναμίας! Καθόλου παράξενο να δούμε τα δύο κόμματα να πιάνουν ποσοστά που να αγγίζουν συνολικά το 65%! Κάτι που έχουμε να το δούμε από τα χρόνια. Προ Κρίσης…

@ Οι δημοσιογράφοι! Εκτός θέματος. Διότι από πού και ως πού ο ΕΝΦΙΑ, η φορολογία των αγροτών και η παιδεία είναι θέματα εξωτερικής πολιτικής; Και σε μια περίοδο μάλιστα που συμβαίνουν στο χώρο μια σειρά από γεωπολιτικές εξελίξεις που θα σφραγίσουν και την πορεία της χώρας μας. Βέβαια τι απαιτήσεις να έχεις από δημοσιογράφους που υπηρετούν μονοθεματικά δελτία ειδήσεων που πολλές φορές εξωτερικές ειδήσεις θεωρούνται τα παράξενα του κόσμου!

Η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις εξαιτίας των προκλήσεων των Τιράνων, η έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία που τείνει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο με τους Κούρδους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το Αιγαίο και τη Θράκη, τα ενεργειακά και γεωστρατηγικά θέματα, η ΑΟΖ, η ουκρανική κρίση, οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και Ευρώπης, το Κυπριακό, το Σκοπιανό. @ Άντε γεια…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
Σεπτέμβριος 1975
Κινητοποιήσεις  στη Μυτιλήνη
Μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Λέσβο ζητώντας από την κυβέρνηση του Κων. Καραμανλή ουσιαστική ενίσχυση λόγω της οικονομικής  αιμορραγίας που είχε υποστεί από τα γεγονότα του Ιουλίου 1974.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του νησιού μας, η οποία ζητούσε να χαρακτηριστούν τα νησιά ως Παραμεθόρια Περιοχή. Ανάμεσα τους ο Αλ. Χαϊτόγλου, Κ. Λεοντής, Π. Ρασβίτσος, Γ. Φρυδάκης, Μ. Χατζηγιαννάκης, Δ. Στεφανίδης, Δ. Τσέγκος, Μ. Φωτίου, Ε. Γιαρλός, Μ. Κρητικόπουλος. Πραγματοποιήθηκε εικοσιτετράωρη παλλεσβιακή απεργία και συναντήσεις με τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μετά από λίγες μέρες η κυβέρνηση εξήγγειλε μέτρα οικονομικής ανακούφισης των νησιών.

 

ΕΙΠΕ


«Εκείνοι που προπηλάκιζαν τους “μνημονιακούς” πολιτικούς και τώρα σιωπούν, αν δε χειροκροτούν το 3ο μνημόνιο, αυτοί είναι το αποκορύφωμα του παλαιοκομματισμού και της φαυλότητας»
Νίκος Σηφουνάκης
(«Εμπρός»)

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ


- Ανοιχτούς λογαριασμούς με την ΠΟΣΠΕΡΤ φαίνεται πως έχουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο οποίος στήριξε το κόμμα τον Ιανουάριο, έχει ήδη ανακοινώσει την προσχώρησή του στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τον ακολούθησαν επίσης ο Γαβριήλ Κασιμάτης, γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανδρέας Σκαλίδης, η γραμματέας Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Κατ. Θεοδωρίδου, και ο Γιάννης Μπατσίλας, δικηγόρος της ΕΡΤ. Στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, σχεδιάζουν να ασχοληθούν περισσότερο με την ΠΟΣΠΕΡΤ, προκειμένου να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν πιο πολύ τον ρόλο της στη δημόσια τηλεόραση (parapolitika.gr).
- To 28,4% έφτασε ο μέσος όρος τηλεθέασης της ΕΡΤ1 προχθές βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:45, οπότε και ήταν σε εξέλιξη η τηλεμαχία των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πιο αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον μεταξύ 23:00 - 23:15, όταν η τηλεθέαση έφτασε στο 30,2%. Στο δυναμικό κοινό ο μέσος όρος ήταν 25,6% και υψηλότερο τέταρτο μεταξύ 22:30 - 22:45 (26,9%).

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Μονομαχία ή προξενιό;

Της Λένας Διβάνη (protagon.gr)

Ο Τσίπρας ήταν όπως πάντα πιο φωτογενής, τηλεοπτικός, ανδρεοπαπανδρεϊκός και το βρήκε πιο γρήγορα. Έχει δε μια μεγάλη ευκολία να διαψεύδει τον εαυτό του χωρίς δισταγμό που τον βοήθησε: Μας είπε λ.χ. ότι σε Ρωσία κ.λπ. δεν πήγε για να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αλλά για να βρει επενδύσεις, ενώ στη Βουλή έλεγε τα αντίθετα.

Απέφευγε επίσης σαν το διάολο να πει τη λέξη «Μνημόνιο». Έλεγε «αυτό που υπογράψαμε», «οδικός χάρτης», οτιδήποτε.

Όσο το απέφευγε αυτός τόσο του το θύμιζε ο Μεϊμαράκης -το παράκανε μάλιστα κι έγινε εκνευριστικός. Εκνευριστικός έγινε και με την επαναληψιμότητα φράσεων όπως ο «Τσίπρας το ’χασε» κ.λπ.

Με τον εκνευρισμό γίνονται φάουλ ως γνωστόν. Ασχέτως αν είχε δίκιο, η διαμαρτυρία ότι τον κονταίνουν ήταν λάθος, ακούστηκε κάπως μικροπρεπής. Η επόμενη διαμαρτυρία ότι δεν τον ρώτησαν για να διορίσουν υπηρεσιακούς υπουργούς, ήταν ακόμα πιο ατυχής: έδωσε την θεόσταλτη ευκαιρία στον Τσίπρα  να διεκδικήσει δάφνες της υπηρεσιακής που πήγε καλά και το ξέρουμε όλοι.

Πέραν των αναμενόμενων αψιμαχιών όμως το συνολικό αποτέλεσμα ήταν σαν προξενιό. Άρχισε με δυο γαμπρούς που διεκδικούσαν την ίδια νύφη, την Ελλάδα. Ο νεαρός ήταν χαριτωμένος και κομματάκι θρασύς (επέμενε ότι της έφερε πολύ καλύτερη συμφωνία κ.λπ.).

Απέφευγε μάλιστα να θυμίζει την πρώην του που τον χώρισε ως άπιστο και αναξιόπιστο. Κανείς δεν εμπιστεύεται ξανά έναν άπιστο. Ο μεγάλος ήταν πιο σταράτος, έβαζε το μαχαίρι στο κόκαλο και του θύμιζε ότι δεν είναι ώριμος για γάμο.

Τελικά όμως άλλαξε η φάση. Αυτό που μας έμεινε είναι η εντύπωση ότι οι δυο γαμπροί κατά βάθος φλέρταραν μεταξύ τους όσο κι αν ο μικρός έκανε το δύσκολο.
Μόλις τελείωσε η συνάντηση, ανέλαβαν οι προξενήτρες στα κανάλια να υπερθεματίζουν θυμίζοντάς τους ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ότι έχουν χημεία μεταξύ τους και μπορούν να τα βρουν. Δεν λέγεται χημεία αυτό όμως, Μνημόνιο λέγεται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey