Δυναμικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη

20/09/2013 - 14:05

Εκατοντάδες διαδηλωτές πήραν μέρος την Τετάρτη το βράδυ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πήραν μέρος την Τετάρτη το βράδυ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Στόχος του συλλαλητηρίου ήταν η καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αλλά και η καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» και των φασιστικών πρακτικών που υιοθετεί.

Για τις 6 το απόγευμα είχε καλέσει η Αντιφασιστική Συνέλευση Μυτιλήνης τον κόσμο σε συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς. Μια ώρα αργότερα, είχαν δώσει ραντεβού τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Χωρίς να γίνουν ομιλίες, περί τις 7:30 οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία βγήκαν στο δρόμο και σχηματίσθηκε πορεία στην οποία επικεφαλής μπήκε το μπλοκ του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, που ήταν εμφανώς μεγαλύτερο από το μπλοκ των φοιτητών και της ΕΛΜΕ Λέσβου. Κρατούσαν ένα μεγάλο μαύρο πανό που έγραφε «Φασίστες τελειώσατε».

Στα συνθήματα που φώναζαν, ήταν εμφανής η αγανάκτησή τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η αντίθεσή τους στη «Χρυσή Αυγή» και την ιδεολογία της. Επίσης πολλά συνθήματα είχαν στόχο την κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Εμφανώς πιο πολιτικό περιεχόμενο είχαν τα συνθήματα που φώναζαν τα άλλα μπλοκ. Συγκεκριμένα έδιναν έμφαση στην καταδίκη του φασισμού και των κυβερνητικών πολιτικών που κατά την εκτίμησή τους σιγοντάρουν τη δράση της «Χρυσής Αυγής».

Η πορεία
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την Πλατεία Σαπφούς προς τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όταν η πορεία έφθασε απέναντι από την είσοδο του Περιφερειακού Συμβουλίου, σταμάτησε και άρχισε να φωνάζει αντιφασιστικά συνθήματα. Την ίδια ώρα, εντός της αίθουσας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου συζητούνταν αν θα εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της «Χρυσής Αυγής» και της δολοφονίας. Ορισμένοι μπήκαν στην αίθουσα για να δουν αν υπάρχουν μέλη της «Χρυσής Αυγής». Όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανείς, βγήκαν από την αίθουσα. Άλλοι υποστήριζαν ότι όλη η διαδήλωση θα έπρεπε να μπει στην αίθουσα πιστεύοντας πως έτσι θα επισπευδόταν η έκδοση του ψηφίσματος.

Τελικά επικράτησε η άποψη εκείνων που πίστευαν πως η πορεία έπρεπε να συνεχιστεί. Λίγο αργότερα, η πορεία κινήθηκε στους δρόμους γύρω από το πάρκο της Αγίας Ειρήνης και το σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Ακολούθως, διά μέσου της προκυμαίας, επέστρεψε στην Πλατεία Σαπφούς, όπου εκείνη την ώρα ξεκινούσε η συναυλία που είχε διοργανώσει η ΕΛΜΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey