Από το πρωί της Παρασκευής, η «Χρυσή Αυγή» ανακοίνωσε περιστατικό που έγινε… το απόγευμα!

Στήνεται σκηνικό έντασης

30/07/2013 - 15:25

Σκηνικό βίας προσπαθεί να στήσει η ομάδα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Μυτιλήνη, σε μια προσπάθεια να κάνει αισθητή την ύπαρξή της.

Σκηνικό βίας προσπαθεί να στήσει η ομάδα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Μυτιλήνη, σε μια προσπάθεια να κάνει αισθητή την ύπαρξή της.

Το Σάββατο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε πως σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε, τέσσερις άνδρες το απόγευμα της Παρασκευής επιτέθηκαν σε ένα 45χρονο. Καθώς αυτός κινούνταν πεζός, τον εξύβρισαν, τον απείλησαν, ενώ ένας από αυτούς τού επιτέθηκε χτυπώντας τον με τα χέρια. Στη συνέχεια άρπαξαν το κινητό τηλέφωνό του και έφυγαν.

Πουθενά στην ανακοίνωση δε γίνεται λόγος για το χώρο στον οποίο συνέβη το περιστατικό. Επίσης κρίσιμο σημείο της ανακοίνωσης είναι πως όσα αναφέρονται, βασίζονται στην καταγγελία που έγινε. Δηλαδή δεν έχει διαπιστωθεί τίποτα από την Αστυνομία.

Μια μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9:33 το πρωί της Παρασκευής, στο ιστολόγιο της «Χρυσής Αυγής» στη Λέσβο είχε αναρτηθεί ανακοίνωση που ανέφερε ότι έξι άτομα επιτέθηκαν σε μέλος της «Χρυσής Αυγής «και το ξυλοκόπησαν. Η ανακοίνωση προσδιορίζει ότι το περιστατικό συνέβη στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής σε δρόμο πλησίον τού ΟΤΕ!

Το στημένο σκηνικό που προσβάλλει κάθε στοιχειωδώς νοήμονα πολίτη, βγάζει μάτι, καθώς είναι αδύνατο η «Χρυσή Αυγή» στις 9:33 το πρωί της Παρασκευής να γνώριζε τι θα συμβεί στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Επίσης κάνει λόγο για έξι άτομα που επιτέθηκαν στο μέλος της, ενώ στην ανακοίνωση της Αστυνομίας γίνεται λόγος για επίθεση από τέσσερα άτομα. Σε αυτή την πρώτη ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια στο υποτιθέμενο περιστατικό να εμπλακούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Και νέες αναρτήσεις
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο, γίνεται νέα ανάρτηση και το περιστατικό αποδίδεται σε αναρχικούς, αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να εμπλακεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτήν τη φορά δεν υπάρχει καμμία αναφορά. Είναι όμως πραγματικό το περιστατικό ή όχι; Κάτοικοι της περιοχής γύρω από τον ΟΤΕ αναφέρουν ότι δεν είδαν ούτε άκουσαν τίποτα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ας σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής υπήρχαν αναρτήσεις στο Facebook που αναφέρονταν σε ομοειδές περιστατικό, αλλά το τοποθετούσαν στην περιοχή της Επάνω Σκάλα; και συγκεκριμένα στην περιοχή τού ΙΚΑ.

Αν υποθέσουμε ότι το περιστατικό συνέβη όντως και «μεταφέρθηκε» από το ΙΚΑ στο χώρο τού ΟΤΕ, τότε κατά πάσα πιθανότητα στόχος ήταν να αποδοθεί σε ομάδα αναρχικών που συμμετέχει στην κατάληψη στο Μπίνειο Κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αλλά αυτή την περίοδο τα μέλη της ομάδας του Μπινείου είναι πολύ δύσκολο να τα συναντήσει κανείς στη Μυτιλήνη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε μόνιμη αντιπαράθεση με αναρχικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται ότι αυτή την αντιπαράθεση προσπαθεί να τη μεταφέρει και στη Λέσβο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ύπαρξή της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey