Συνεχίζουν να γράφουν ζημίες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

02/04/2014 - 16:34

Στα 10 εκατoμμύρια ευρώ περιορίστηκαν οι ζημίες του Ομίλου Attica τον προηγούμενο χρόνο, μιας από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις της χώρας, που έχει δρομολογημένο το «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

Στα 10 εκατ. ευρώ περιορίστηκαν οι ζημίες του Ομίλου Attica τον προηγούμενο χρόνο, μιας από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις της χώρας, που έχει δρομολογημένο το «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Στη σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω είδηση καταγράφεται ως θετική εξέλιξη για τον Όμιλο, που πέτυχε αύξηση του τζίρου του κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το 2013 με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 260 εκατομμύρια. Πολύ θετική εξέλιξη είναι η μείωση του τραπεζικού δανεισμού κατά 51 εκατ. ευρώ. Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για προσπάθεια ρύθμισης των δανείων του Ομίλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι μειωμένες ταχύτητες στα πλοία του Ομίλου θα συνεχιστούν προκειμένου να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος των καυσίμων. Στην προσπάθεια μείωσης του κόστους εντάσσεται και η αποδρομολόγηση του «Blue Star Patmos» για πέντε μήνες από τη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

Προβληματισμό δημιουργεί η αναφορά του Ομίλου Attica πως «επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών με νέους συνδυασμούς δρομολογίων, καθώς και την ανάπτυξη νέων δρομολογίων». Σε ό,τι αφορά στο βόρειο Αιγαίο, είναι γνωστό πως εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον συζητείται με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» στη γραμμή Λήμνος - Καβάλα - Μυτιλήνη.

Η Hellenic Seaways έως χθες το απόγευμα δεν είχε ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για τον προηγούμενο χρόνο. Συνήθως η ανακοίνωσή της γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού, λίγο πριν την ετήσια γενική συνέλευσή της. Η Hellenic Seaways δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με τις άλλες εταιρείες, καθώς δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ζημίες ύψους 35,7 εκατ. ευρώ για το 2013, έναντι ζημιών 60,8 εκατ. ευρώ το 2012. Παράλληλα αναφέρει τα αποτελέσματα από τις προσαρμογές της λογιστικής αξίας των πλοίων του Ομίλου, οι οποίες ανήλθαν σε 15,3 εκατ. ευρώ.

Οι «Μινωικές Γραμμές» ανακοίνωσαν μείωση των ζημιών τους στα 14,78 εκατομμύρια για το 2013, έναντι 51,31 εκατομμυρίων το 2012. Ο κύκλος εργασιών του πιο ισχυρού ακτοπλοϊκού ομίλου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανήλθε στα 151,22 εκατ. ευρώ το 2013, από τα 148,14 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012. Ο Όμιλος πραγματοποίησε δύο επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου για να καλύψει τις ζημίες των προηγούμενων ετών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey