Μια μακαρονάδα σε τιμές εστιατορίου πολυτελείας και το ψωμί μπαγιάτικο!

Απομυζώντας το τελευταίο ευρώ του νησιώτη

31/05/2013 - 15:19

Σχεδόν 21 ευρώ (20,95 ευρώ για την ακρίβεια) πληρώνουν δυο άτυχοι που θα θελήσουν να φάνε δυο μακαρονάδες, να πιουν δυο αναψυκτικά τύπου cola και ένα μεσαίου μεγέθους μπουκάλι νερό. Α ναι… Και δυο φετούλες ψωμί ως απεδείχθη ηλικίας… τουλάχιστον τριών ημερών!

Σχεδόν 21 ευρώ (20,95 ευρώ για την ακρίβεια) πληρώνουν δυο άτυχοι που θα θελήσουν να φάνε δυο μακαρονάδες, να πιουν δυο αναψυκτικά τύπου cola και ένα μεσαίου μεγέθους μπουκάλι νερό. Α ναι… Και δυο φετούλες ψωμί ως απεδείχθη ηλικίας… τουλάχιστον τριών ημερών!

Ο λόγος τής παραπάνω χωρίς προηγούμενο κερδοσκοπίας σε βάρος των πολιτών που έχουν την ατυχία να είναι νησιώτες ή να ταξιδεύουν προς τα νησιά, το εστιατόριο τύπου self-service στο πλοίο «Νήσος Χίος» της εταιρείας Hellenic Seaways, στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Δυο άτυχοι ταξιδιώτες που αναγκάζονται να πληρώσουν εισιτήριο 40 ευρώ ο ένας για ένα ταξίδι από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη χωρίς καν να έχουν δικαίωμα να κάτσουν σε μια καρέκλα στο εσωτερικό του πλοίου, σε περίπτωση που θελήσουν να δειπνήσουν - επαναλαμβάνω - στο self-service εστιατόριο, πληρώνουν για μια μακαρονάδα τιμές εστιατορίου πολυτελείας. Μισό σχεδόν μεροκάματο για φαγητά κόστους δυο, τριών το πολύ ευρώ!

Συγκεκριμένα, και όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη απόδειξη, η εταιρεία Olympus Plaza Catering που εκμεταλλεύεται το εστιατόριο του καραβιού, χρεώνει 5,90 ευρώ για μια μακαρονάδα «από τη Νάπολη» (!). Όχι, δεν έρχεται από τη Νάπολη η μακαρονάδα, απλή μακαρονάδα με σάλτσα και μια κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο είναι. Αν τώρα η μακαρονάδα δεν είναι με σκέτη σάλτσα, αλλά με μια κουταλιά κιμά (οκτώ ευρώ το κιλό το καλό τμήμα του φρέσκου μοσχαρίσιου κρέατος), η τιμή της μακαρονάδας εξακοντίζεται στα 8,35 ευρώ!

Τα αναψυκτικά τύπου cola που πουλιούνται στα περίπτερα ένα ευρώ το κουτάκι, στο καράβι πουλιούνται 2,85 ευρώ. Με ποσοστό κέρδους δηλαδή, ακόμα κι αν αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ ένα - ένα, που αγγίζει το 600%! Τέλος να αναφερθούμε στην τιμή δυο μικρών φετών ψωμιού! Χρεώνονται 50 λεπτά όταν η φρατζόλα κοστίζει 70 λεπτά! Και οποία έκπληξη. Όταν τη βάζεις στο στόμα σου, διαπιστώνεις τον κίνδυνο στα 50 λεπτά να προστεθεί και το κόστος επίσκεψης στον οδοντίατρο. Το ψωμί που έφαγαν αδιαμαρτύρητα (τι να κάνουν οι άνθρωποι;) όλοι οι προηγούμενοι, είναι τριών τουλάχιστον ημερών! Αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της χωρίς προηγούμενο κερδοσκοπίας. Διαμαρτύρεσαι. Το ψωμί αντικαθίσταται αμέσως… Λες στον αρμόδιο πως αν μη τι άλλο η όλη κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Σηκώνει τους ώμους. Ο κάθε αρμόδιος έως του πλέον αρμοδίου, σηκώνει τους ώμους…

Κατάσταση αντίθετη σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική, κατάσταση που υποχρεώνει σε οικονομική αφαίμαξη το νησιώτη, κατάσταση ντροπής για την οποία κανένας αρμόδιος δεν ντρέπεται… Και προπάντων, κανενός υποτιθέμενου παράγοντα των Υπουργείων Τουρισμού, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν ιδρώνει το αυτί… Σαν τα νησιά αδειάσουν από νησιώτες και σαν ο τελευταίος τουρίστας αρνηθεί να κάνει τις διακοπές του στα νησιά, ήθελα να ‘ξερα, η όποια Hellenic Seaways και η όποια Olympus Plaza Catering σε ποιους θα πουλάνε μακαρονάδες;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey