Σύνδεση Μυτιλήνης - Βελιγραδίου με τσάρτερ

Ελπίδες για Σέρβους τουρίστες

28/02/2013 - 15:40

Θετικές προοπτικές για την έλευση Σέρβων τουριστών στη Λέσβο δημιουργούνται για τη φετινή χρονιά. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες επαφές Σέρβων και ντόπιων τουριστικών πρακτόρων και είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθεί αεροσκάφος για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ Μυτιλήνης και Βελιγραδίου.

Θετικές προοπτικές για την έλευση Σέρβων τουριστών στη Λέσβο δημιουργούνται για τη φετινή χρονιά. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες επαφές Σέρβων και ντόπιων τουριστικών πρακτόρων και είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθεί αεροσκάφος για την πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ Μυτιλήνης και Βελιγραδίου. Στην προώθηση της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού για τους Σέρβους τουρίστες, συνέβαλε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου.

Εκτίμηση Σέρβων tour operators, οι οποίοι με επικεφαλής το Željko Perkunić του τουριστικού γραφείου «Fox Travel» είχαν επισκεφθεί πριν τρεις περίπου μήνες τη Λέσβο, είναι ότι υπάρχουν δυνατότητες τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποτελέσουν άμεσα νέο τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους. Ας σημειωθεί ότι επί δεκαετίες η Ελλάδα και κυρίως οι παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας είναι αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους κατοίκους της Σερβίας.

Κατά τη συμμετοχή τους στην Έκθεση του Βελιγραδίου, οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν εκτός από τους παραπάνω tour operators, με τους εκπροσώπους όλων σχεδόν των μεγάλων τουριστικών γραφείων της Σερβίας που συμμετείχαν στην Έκθεση. Στόχος των επαφών ήταν να προωθούν, εκτός από τη Λέσβο, και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας.

Και μέσω Τουρκίας
Εκτός των πτήσεων τσάρτερ που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, υπήρξε ενδιαφέρον για οδική προσέγγιση των νησιών μέσω Τουρκίας, είτε με γκρουπ, είτε μεμονωμένα με ιδιωτικό αυτοκίνητο, δεδομένου ότι μία μεγάλη μερίδα των Σέρβων επιλέγει το είδος αυτό των διακοπών.

Με ειδική έκδοση στα σερβικά

Στο κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση, διανεμήθηκε τουριστικός οδηγός της Περιφέρειας για τα νησιά στη σερβική γλώσσα. Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών Ελληνοσέρβων, που καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στο περίπτερο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Για την προγραμματιζόμενη έναρξη των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ Μυτιλήνης και Βελιγραδίου το καλοκαίρι, ενημερώθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και για την αποτελεσματική παρουσία και το αναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς. Τόνισε δε ότι η προσέγγιση των αναδυόμενων αγορών των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, τόσο από τους φορείς, όσο και από τους επαγγελματίες του τουρισμού, πρέπει να εντατικοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey