Εντυπωσίασε η Λήμνος στην τουριστική έκθεση στη Σόφια

21/02/2013 - 15:49

Μια ξεχωριστή και δυναμική παρουσία είχε η Λήμνος στην έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2013», που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη Σόφια.

Μια ξεχωριστή και δυναμική παρουσία είχε η Λήμνος στην έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2013», που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη Σόφια.

Η Λήμνος, που συμμετείχε μέσω του Δήμου και της «Λήμνος Τουριστική - ΑΜΚΕ» στο περίπτερο του ΕΟΤ, τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών και κυρίως των τουριστικών πρακτόρων. Το περίπτερο του ΕΟΤ, όχι μόνο συγκέντρωνε καθημερινά πλήθος κόσμου, αλλά βραβεύτηκε και με το βραβείο καλύτερης και πιο επαγγελματικής παρουσίασης τουριστικού προορισμού.

Στην αποστολή συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της «Λήμνος Τουριστική», Χρύσα Καραϊσκάκη, και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος τής «Λήμνος Τουριστική», Σαράντης Πανταζής, μαζί με επαγγελματίες του νησιού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, σε μία κοινή προσπάθεια για την προβολή του, με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης της Λήμνου.

Το περίπτερο της Λήμνου επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, ο οποίος, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί, ενημερώθηκε, ζήτησε και πήρε ενημερωτικό υλικό. Όμως επαφές υπήρξαν και με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, ο οποίος και εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στο Υπουργείο του, με σκοπό να συζητηθούν οι προοπτικές τουριστικής συνεργασίας με τη Λήμνο, ενώ έδειξε ενδιαφέρον και για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της βορείου Ελλάδας με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και να υπάρχει καλύτερη διασύνδεση μεταξύ τους.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν με τα τοπικά προϊόντα που τους προσφέρθηκαν, κρασιά, τυριά, βενιζελικά, μαζί με μαγειρεμένα φλομάρια, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια της οικογένειας του Λημνιού Γιώργου Μαυράκη που ζει στη Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της έκθεσης διοργανώθηκε παρουσίαση του νησιού για τους τουριστικούς πράκτορες σε ξενοδοχείο της Σόφιας, όπου και ξεκίνησαν οι επαφές Λημνιών τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ συμφωνήθηκε επίσκεψή τους μέσα στους επόμενους μήνες στη Λήμνο, ώστε να δουν από κοντά το νησί και να το εντάξουν στα οργανωμένα ταξίδια τους.

Τέλος, υπήρξαν επαφές με ναυτιλιακές εταιρείες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη Λήμνο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey