Μόνο δυο υπάλληλοι μπορούν να υπηρετούν στη Λήμνο, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών

Αγωνία για τους υπαλλήλους τής ΔΟΥ

13/12/2012 - 15:35

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της κατάργησης της ΔΟΥ Λήμνου, καθώς δεν υφίσταται πλέον μόνο θέμα ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, αλλά παρουσιάστηκε ζήτημα και με τους εργαζόμενους στην Εφορία του νησιού.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της κατάργησης της ΔΟΥ Λήμνου, καθώς δεν υφίσταται πλέον μόνο θέμα ταλαιπωρίας των φορολογουμένων, αλλά παρουσιάστηκε ζήτημα και με τους εργαζόμενους στην Εφορία του νησιού.

Σε νέο έγγραφο που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις ΔΟΥ, καθίσταται σαφές ότι για τα νησιά στα υπό σύσταση γραφεία μπορούν να υπηρετούν μέχρι δυο υπάλληλοι. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στις 30 Οκτωβρίου για το θέμα της λειτουργίας των ΔΟΥ, μαζί με άλλους νησιωτικούς δήμους. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις αφορούν τους υπαλλήλους των καταργούμενων ΔΟΥ, ότι θα μπορούν να παραμείνουν στα νησιά σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Επιστολή, αλλά…
«Η δημόσια δήλωσή σας ήρθε ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μας για την τύχη των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι αδυνατούν να υπηρετήσουν στις ΔΟΥ υποδοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λήμνου, υπενθυμίζοντας στον υπουργό τις αρχικές τους δεσμεύσεις.

Ακόμη, ο κ. Χατζηδιαμαντής υπενθυμίζει στον υπουργό τις αρχικές του δηλώσεις ως δημάρχου Λήμνου για φιλοξενία τής ΔΟΥ σε χώρους του Δήμου. «Εφόσον θεωρείται δεδομένη η αναγκαιότητα για εξοικονόμηση πόρων στις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ζητάμε μια τελική απάντηση ως προς το θέμα των υπηρετούντων υπαλλήλων των νησιωτικών ΔΟΥ», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στη συνέχεια σπεύδει να τονίσει στον υπουργό τη μεγάλη αντίφαση που υπάρχει μεταξύ των προφορικών του δεσμεύσεων και του εγγράφου που στάλθηκε στις ΔΟΥ. «Παρακαλούμε αφενός για την άμεση αποσαφήνιση του συγκεκριμένου θέματος και αφετέρου για την έγγραφη απάντησή σας στην πρότασή μας για τη φιλοξενία των ΔΟΥ σε χώρους των δήμων μας», αναφέρει στον υπουργό ο δήμαρχος Λήμνου.

Και ερώτηση
Στο μεταξύ, εννέα βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών με αφορμή την κατάργηση των ΔΟΥ στη νησιωτική Ελλάδα. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε για συνυπογραφή και στους βουλευτές των άλλων κομμάτων, «δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση», καθώς θεωρούν ότι το θέμα είναι σημαντικό και «απαιτεί υπερκομματικές πρωτοβουλίες», όπως τονίζεται στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Οι εννέα βουλευτές αντιδρούν και αντιστέκονται, όπως αναφέρουν, στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά μας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η κατάργηση των ΔΟΥ στα νησιά «χωρίς προετοιμασία, χωρίς ολοκλήρωση του ΤΑΧΙS, χωρίς δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο, θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους φορολογούμενους των νησιών μας και σε δυσλειτουργία τους μηχανισμούς είσπραξης των φορολογικών εσόδων. Θεωρούμε επίσης ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα δημιουργηθούν στα νησιά σε χώρους των ΟΤΑ, δε θα λύσουν το πρόβλημα.».

Ακόμη, ζητούν να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα δοκιμαστικής εφαρμογής των νέων κανόνων λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών στα νησιά και μέχρι τότε ζητούν την αναστολή των καταργήσεων των νησιωτικών ΔΟΥ. Τέλος, υποστηρίζουν ότι κάθε προσπάθεια στήριξης της υπουργικής απόφασης «προκαλεί το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα και αντιβαίνει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Ακόμη και τώρα, πρέπει οι αποφάσεις αυτές να ανασταλούν.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey