Τα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου πάνε Sial

12/10/2012 - 16:20

Στη δεύτερη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ευρώπης, τη Sial της Γαλλίας, θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Βορείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών. Η έκθεση πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό πάρκο «Paris Nord Villepinte».

Στη δεύτερη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ευρώπης, τη Sial της Γαλλίας, θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Βορείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών. Η έκθεση πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό πάρκο «Paris Nord Villepinte».

Απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες και εκθέτες από όλο τον κόσμο και θεωρείται το κατ’ εξοχήν σημείο συνάντησης όλων των διανομέων τροφίμων και ποτών του κόσμου («The Global Food Marketplace»). Στη Sial τού 2010, το σύνολο των εκθετών ανήλθε στις 5.700, προερχόμενοι από 106 χώρες, ενώ το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών (προσκεκλημένοι αγοραστές-hosted buyers: εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικτύων διανομών, σούπερ μάρκετ, εξαγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων ντελικατέσεν, εστιατορίων κ.ά.) ανήλθε στις 136.381, προερχόμενοι από 200 χώρες. Οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας που την επισκέφθηκαν, ήταν 1.500 από 42 χώρες.

Ενδιαφέρον
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δέχθηκε πληθώρα αιτημάτων από πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών και ειδικεύονται στις εξαγωγές, αλλά και από επιχειρήσεις που αν και μέχρι σήμερα δεν εξάγουν, επιθυμούν να στραφούν σ’ αυτές (λόγω κυρίως της αδυναμίας της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια να απορροφήσει τα προϊόντα τους), προκειμένου να οργανώσει μία ομαδική συμμετοχή στο κορυφαίο αυτό γεγονός του κόσμου. Κατόπιν σχετικών διερευνητικών επαφών που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων για τη συμμετοχή στην εν λόγω κλαδική έκθεση, προκειμένου να παρουσιαστεί η παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής και να κλειστούν επιμέρους συμφωνίες για προώθηση των προϊόντων τους σε αγορές εκτός Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή, δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βρώσιμης ελιάς, ελαιολάδου, μαστίχας, τυροκομικών προϊόντων, ούζου και αποσταγμάτων, κρασιών και αλεύρων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας θα βασίζεται στη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου ως παραγωγικής περιοχής τροφίμων και ποτών υψηλής ποιότητας, με την ταυτόχρονη προβολή των συγκεκριμένων «brand names» των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός καταναλωτής με τις εξαγωγικές-τυποποιητικές φίρμες. Θα ακολουθήσει έγγραφη κλαδική-εξατομικευμένη ενημέρωση-απολογισμός (report), για την πιθανή ζήτηση των προϊόντων από εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα αναφορικά με τις εξαγωγές των τοπικών επιχειρήσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey