«Παράθυρο» στην τουριστική αγορά της Ρωσίας

09/10/2012 - 15:00

Την τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρωσία προωθεί το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Οι Ρώσοι γνωρίζουν τη Λέσβο», από το διευθυντή τού website «Discover Greece», Αλέξανδρο Τσίκουρα.

Την τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρωσία προωθεί το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Τουριστικών Πρακτόρων. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Οι Ρώσοι γνωρίζουν τη Λέσβο», από το διευθυντή τού website «Discover Greece», Αλέξανδρο Τσίκουρα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανθούλα Βαμβουρέλλη, πολλοί ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του νησιού και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Ο κ. Τσίκουρας αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς, παρουσίασε παραδείγματα ελληνικών νησιών όπως της Ρόδου, της Κρήτης, της Κεφαλονιάς, της Σκιάθου και της Κέρκυρας, με τα οποία ήδη συνεργάζεται το δίκτυο «Discover Greece Business Travel Channel» (www.discovergreece.ru). Πρόκειται για ένα ρωσόφωνο και αγγλόφωνο επαγγελματικό και τουριστικό δίκτυο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, που δίνει τη δυνατότητα να προωθηθεί η περιοχή μας (μέσω IP TV, web TV & cable TV, website, internet marketing, on-line reservations).

Η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη δυνατότητα στους Ρώσους πολίτες με υψηλό εισόδημα να κάνουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες. Κατά το τρέχον έτος, καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 37% από τη Ρωσία προς τη χώρα μας.

Ο διευθυντής του δικτύου κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την προβολή της Λέσβου, μέσα από καλωδιακή τηλεόραση, internet marketing και κινητή τηλεφωνία, ενώ πρότεινε ακόμη τη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών που θα προβληθούν μέσα από το δίκτυο, καθώς και τη συμμετοχή μας στην έκθεση της Ρωσίας το Μάρτιο του 2013.

Τόσο οι ξενοδόχοι, όσο και οι τουριστικοί πράκτορες, δήλωσαν ότι έχουν έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey