Διευκρινίσεις από τη ΝΕΛ

09/10/2012 - 14:58

Μετά από ερώτημα της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΝΕΛ διευκρίνισε ότι η συμφωνία με τον Όμιλο Grimaldi αφορά στις γραμμές της Αδριατικής και εντάσσεται στην πολιτική της εταιρείας για μείωση του σταθερού λειτουργικού της κόστους, με ταυτόχρονη διατήρηση της εμπορικής της παρουσίας στις γραμμές αυτές.

Μετά από ερώτημα της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΝΕΛ διευκρίνισε ότι η συμφωνία με τον Όμιλο Grimaldi αφορά στις γραμμές της Αδριατικής και εντάσσεται στην πολιτική της εταιρείας για μείωση του σταθερού λειτουργικού της κόστους, με ταυτόχρονη διατήρηση της εμπορικής της παρουσίας στις γραμμές αυτές. Η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι η συμφωνία θα επιδράσει θετικά στα αποτελέσματά της, δηλαδή η ΝΕΛ δηλώνει ότι βγαίνει από τη γραμμή το πλοίο της, αλλά συνεχίζει να διατηρεί την πελατεία που είχε δημιουργήσει. Με τον τρόπο αυτό, μειώνει το λειτουργικό κόστος της και βελτιώνει τους δείκτες κερδοφορίας της.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «Euro2day» της προηγούμενης Πέμπτης και Παρασκευής, που αναφέρονταν στην υπό εξέταση συμφωνία εξυγίανσης, η ΝΕΛ τα αποδίδει σε ανταγωνιστές της. Φωτογραφίζει δε, τον Όμιλο Attica. Τα δημοσιεύματα αυτά μεταφέρουν αποσπασματικά και ερμηνεύουν αυθαίρετα τη συμφωνία εξυγίανσης, μέρος της οποίας είναι και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας από την Altana Navigation Ltd. Η ΝΕΛ αναφέρει ότι θα παράσχει λεπτομερή ενημέρωση για το περιεχόμενο της Συμφωνία Εξυγίανσης και την εκτίμησή της για τις συνέπειες της Συμφωνίας αυτής, αμέσως μετά την επικύρωσή της από το αρμόδιο δικαστήριο.

Η συζήτηση επί της αιτήσεως επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης θα συνεχιστεί σήμερα την Τρίτη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey