Φορέας Τουρισμού και Ανάπτυξης στα πρότυπα του Μολύβου

Συγκροτείται στο Πλωμάρι

05/10/2012 - 15:18

Μια νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε στο Πλωμάρι, από επαγγελματίες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής που προτίθενται να δημιουργήσουν, στα πρότυπα του Μολύβου, έναν καινούργιο φορέα τουρισμού και ανάπτυξης.

Μια νέα πρωτοβουλία ξεκίνησε στο Πλωμάρι, από επαγγελματίες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής που προτίθενται να δημιουργήσουν, στα πρότυπα του Μολύβου, έναν καινούργιο φορέα τουρισμού και ανάπτυξης.

Όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους των Εθελοντών του Πλωμαρίου ο Γαβριήλ Χαλδέζος, το απόγευμα της Κυριακής έγινε ανοιχτή συζήτηση στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, με τη συμμετοχή εμπόρων, ξενοδόχων, άλλων επαγγελματιών, της Εκκλησίας, συνεταιρισμών, συλλόγων, εθελοντών και απλών πολιτών, καθώς και αλλοδαπών (μόνιμων κατοίκων ή συχνών επισκεπτών στην περιοχή Πλωμαρίου). Η συζήτηση αφορούσε στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση, στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και διώχνουν τους νέους και τους τουρίστες από την περιοχή, ζητήματα για τα οποία θα μπορούσαν να δρομολογηθούν λύσεις μέσα απ’ τη δημιουργία φορέα ανάπτυξης του Πλωμαρίου, στα πρότυπα του φορέα της Μήθυμνας, πρόταση με την οποία συμφώνησε σχεδόν το σύνολο των παρόντων.

Προκειμένου να προχωρήσει ο στόχος για δημιουργία φορέα στο Πλωμάρι, αποφασίστηκε ο συντονισμός μεταξύ των παρόντων στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και στη συγκέντρωση των στοιχείων όσων θα ήθελαν να μετάσχουν.

Στη συνέχεια, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο καταστατικό του Φορέα Μήθυμνας, ώστε να ταιριάζει στις ειδικότερες συνθήκες του Πλωμαρίου, θα διαμορφωθεί ένα προσχέδιο καταστατικό του νέου φορέα, που θα σταλεί σε όλους τους ενδιαφερομένους, για την υποβολή προτάσεων που θα συζητηθούν στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση.

Τέλος, απ’ τους Εθελοντές καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν αν διατίθενται για εθελοντική εργασία ή άλλο τρόπο προσφοράς για το κοινό συμφέρον.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey