Δε διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών το κλείσιμο της ΔΟΥ Καλλονής

Νέα συρρίκνωση στις εφορίες

18/09/2012 - 15:32

Δεύτερο κύμα συρρίκνωσης στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες του Νομού Λέσβου επιφυλάσσει το Υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά την κατάργηση των ΔΟΥ Πλωμαρίου και Μήθυμνας, αλλά και υπηρεσιών στις Εφορίες Καλλονής και Μύρινας, οδεύει ολοταχώς στο κλείσιμο της Καλλονής, πιθανόν και της Μύρινας.

Δεύτερο κύμα συρρίκνωσης στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες του Νομού Λέσβου επιφυλάσσει το Υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά την κατάργηση των ΔΟΥ Πλωμαρίου και Μήθυμνας, αλλά και υπηρεσιών στις Εφορίες Καλλονής και Μύρινας, οδεύει ολοταχώς στο κλείσιμο της Καλλονής, πιθανόν και της Μύρινας. Αυτό προκύπτει απ’ την απάντηση που δόθηκε σε βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ απ’ το Γιάννη Στουρνάρα, όπου εμμέσως επιβεβαιώνεται ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για κλείσιμο κι άλλων εφοριών.

Το «Ε» στο τελευταίο του φύλλο είχε αναφερθεί πρωτοσέλιδα στα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί με την κατάργηση των Τμημάτων Ελέγχου και τη μεταβίβαση στη ΔΟΥ της Μυτιλήνης όλων των προς έλεγχο υποθέσεων.

Πώς θα εξυπηρετούνται;
Στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις που απαιτείται κατά τόπους παρουσία υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα παρέχουν προσωπικό που θα εργάζεται σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο δήμο. «Εκείνο που δε μας λέει η κυβέρνηση, όμως, είναι πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς πόρους και εξοπλισμό, τη στιγμή μάλιστα που το προσωπικό έχει μειωθεί δραστικά», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπογραμμίζεται: «Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί μπροστά σε διαφαινόμενα προβλήματα, προτιμώντας να θεραπεύει παρά να προλαμβάνει, προτιμά εν ολίγοις να κάνει μπαλώματα παρά να δυσαρεστήσει τους εντολείς της.»

Ειδική αναφορά γίνεται στις εξαγγελίες για τη λειτουργία τοπικών γραφείων που - όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - «δε θα είναι τίποτα άλλο από φοροΚΕΠ. Παραβλέπει η κυβέρνηση ότι το νέο TAXIS δεν προβλέπεται να είναι λειτουργικό πριν το 2014, αγνοεί ότι στις ΔΟΥ οι πολίτες προσέρχονται και για μη φορολογικά θέματα, όπως για είσπραξη επιδομάτων ή για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα - μια ολοένα εντεινόμενη πραγματικότητα που οι μνημονιακές πολιτικές της δημιουργούν.».

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Ζερδελής τονίζει πως ο υπουργός δε διέψευσε τη φημολογούμενη κατάργηση της υπηρεσίας που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος των Λέσβιων, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τους κατοίκους των νησιών. «Δε λαμβάνει υπ’ όψιν», συνεχίζει ο βουλευτής Λέσβου, «ούτε τις ειδικές συνθήκες παραμεθορίου και νησιωτικότητας και εμπαίζει τους πολίτες κάνοντας λόγο για δημόσιο συμφέρον.»

«Ποιο δημόσιο συμφέρον; Ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, το κόστος μεταφοράς της Υπηρεσίας που αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, η ταλαιπωρία των φορολογούμενων που θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις, η επιβάρυνση της ΔΟΥ Μυτιλήνης που θα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο μεγάλο όγκο εργασίας εξαντλώντας τους εργαζόμενους και αναγκάζοντας τους πολίτες να επισκέπτονται ακόμα περισσότερες φορές την Υπηρεσία, το κυκλοφοριακό χάος που θα δημιουργηθεί στην πόλη, όλα αυτά αποτελούν δημόσιο συμφέρον;», αναρωτιέται ο ίδιος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey