Η ΝΕΛ ναύλωσε τα «Παναγία Πάρου» και «Παναγία Θαλασσινή»

Στο Μαρόκο οι «Παναγίες»

21/07/2012 - 14:40

Στην εταιρεία Inter Lines ναυλώθηκαν τα πλοία «Παναγία Πάρου» και «Παναγία Θαλασσινή» τής ΝΕΛ.

Στην εταιρεία Inter Lines ναυλώθηκαν τα πλοία «Παναγία Πάρου» και «Παναγία Θαλασσινή» τής ΝΕΛ. Πρόκειται για μακροχρόνια ναύλωση, λένε οι πληροφορίες μας, και με τίμημα που ικανοποιεί τη ΝΕΛ. Τα πλοία θα συνδέουν ακτοπλοϊκά το Μαρόκο με την Ισπανία.

Μετά από αυτήν τη συμφωνία, η ΝΕΛ ανακοίνωσε τη ματαίωση της δρομολόγησης του «Παναγία Πάρου» στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος.

Το «Παναγία Πάρου» έχει κατασκευαστεί στο 1996, έχει μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15,02 μέτρα και βύθισμα 5,20 μέτρα. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, είναι 30 μίλια ανά ώρα.

Μπορεί να μεταφέρει 573 επιβάτες και 148 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 106 Ι.Χ. αυτοκίνητα και τέσσερα φορτηγά.

Το «Παναγία Θαλασσινή» είναι αδελφό πλοίο τού «Παναγία Πάρου». Έχει μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15,02 μέτρα και βύθισμα 5,20 μέτρα. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, είναι 30 κόμβοι. Μπορεί να μεταφέρει 574 επιβάτες και 148 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 116 Ι.Χ. αυτοκίνητα και τέσσερα φορτηγά. Το έτος κατασκευής του πλοίου είναι το 1996.

Τα δύο πλοία έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Leroux & Lotz της Γαλλίας και πέρασαν στον έλεγχο της ΝΕΛ όταν εξαγόρασε τη C-Link Ferries του Απόστολου Βεντούρη.

Οι ναυλώσεις πλοίων στο εξωτερικό είναι ένας από τους τρόπους που η ΝΕΛ επιδιώκει να αξιοποιήσει τα ταχύπλοα πλοία της προκειμένου να αποκομίσει έσοδα από αυτά. Ο άλλος τρόπος να αξιοποιήσει τα ταχύπλοά της, είναι η πώληση τους, όταν βρεθεί πρόθυμος αγοραστής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey