Πάγωσε η δρομολόγηση των «Αίολος Κεντέρης» και «Αίολος Κεντέρης Ι»

Κόντρα ΝΕΛ - Υπουργείου Ναυτιλίας στη σκιά τού «Blue Star Patmos»

13/07/2012 - 15:43

Η δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» οδήγησε τη ΝΕΛ στην απόφαση να ακυρώσει τις έκτακτες δρομολογήσεις των «Αίολος Κεντέρης» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη και «Αίολος Κεντέρη Ι» στη γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Σάμος.

Η δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» οδήγησε τη ΝΕΛ στην απόφαση να ακυρώσει τις έκτακτες δρομολογήσεις των «Αίολος Κεντέρης» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη και «Αίολος Κεντέρη Ι» στη γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Σάμος. Πρόκειται για μια αναμενόμενη κίνηση, στην οποία είχαμε αναφερθεί από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Η ΝΕΛ θεωρεί πως από τη στιγμή που δόθηκε άδεια για τη δρομολόγηση των πλοίων «Βlue Star Patmos» και «Νήσος Μύκονος», δεν υπάρχει κανένας λόγος να δρομολογήσει τα δικά της ταχύπλοα πλοία, διότι στη γραμμή Πειραιά - Χίος - Μυτιλήνη υπάρχουν τρία επιβατηγά/οχηματαγωγά και ένα Ro-Ro και στη γραμμή Ικαρίας - Σάμου υπάρχουν το «Ιεράπετρα», τα δρομολόγια που πραγματοποιούν το «Μυτιλήνη» και το «Θεόφιλος» και το «Νήσος Μύκονος».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας τής ΝΕΛ Γιάννης Αβραντίνης χαρακτήρισε παράνομη τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos», επειδή έγινε μετά από την κατάθεση εκπρόθεσμου αιτήματος. Ακόμη έκανε λόγο για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων εκ μέρους του υπουργού Κωστή Μουσουρούλη.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Αβραντίνης, δείχνουν μια σαφή διάθεση κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης της ΝΕΛ με το Υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία προφανώς πηγάζει από την αποφασιστικότητα των μετόχων της εταιρείας να τραβήξουν την κόντρα στα άκρα και να μην αποδεχθούν ως τετελεσμένες τις αποφάσεις του Υπουργείου.

«Αντεπίθεση…»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, τονίζεται πως η ΝΕΛ με δική της ευθύνη ανακαλεί τη δρομολόγηση των πλοίων της. Επίσης δικαιολογεί την παρουσία του στην παρουσίαση του «Blue Star Patmos» με το ότι είναι ένα δείγμα πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις.

Στη συνέχεια κατηγορεί τη ΝΕΛ πως λειτουργεί με λογικές «αντιποίνων» και «εκβιασμού» προς την Ελληνική Πολιτεία και τους κατοίκους των νησιών που θα εξυπηρετούσαν τα συγκεκριμένα πλοία της.

Παράλληλα, δίνεται πλήρης πολιτική κάλυψη στη γνωμοδότηση του ΣΑΣ υπέρ της δρομολόγησης του «Blue Star Patmos».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Αβραντίνη σε δημοσιογράφο περί «συμφερόντων», το Υπουργείο σημειώνει πως είτε θα πρέπει να αποδειχθούν με την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων, είτε θα πρέπει να αποσυρθούν. «Η πάλλευκη πολυετής εντός και εκτός Ελλάδας πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, δεν μπορεί από κανέναν να τίθεται σε αμφιβολία. Ο υπουργός συνεργάζεται θεσμικά με τους φορείς της ναυτιλίας και δεν επιτρέπει τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey