Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Σβήνει η μεγάλη φωτιά στο δάσος της Θερμής

22/07/2020 - 13:01

Σε πλήρη έλεγχο είναι τις τελευταίες ώρες η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στη δασική περιοχή Γεράνεια, Δυτικά του Αφάλωνα και μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.

Nα θυμίσουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε χθες στη 1 το μεσημέρι και παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου, της Περιφέρειας, των εθελοντών και του στρατού που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών που έκαναν ρίψεις νερού, δεν τέθηκε υπό έλεγχο μέχρι αργά το βράδυ όπου διεκόπησαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων.

Ολονύχτια μάχη

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλη τη νύχτα με τις μπουλντόζες του Δήμου και του στρατού να ανοίγουν μονοπάτια και αντιπυρικές ζώνες μέσα στο δάσος προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής και να μην εξαπλωθούν περαιτέρω τα πύρινα μέτωπα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, γύρω στις 6 το πρωί, ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού στα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς με παράλληλες επιχειρήσεις από τις επίγειες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά είναι σε  πλήρη έλεγχο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, λόγω των ισχυρών ανέμων  ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού σε ορισμένα δύσβατα σημεία όπου οι φλόγες δεν έχουν ακόμη καταλαγιάσει εντελώς. Στην περιοχή παραμένουν και τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης καθώς και η μισθωμένη ερπύστρια προκειμένου να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί περεταίρω στήριξη στο έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey