Δραστηριότητες των Ροταριανών σε Μυτιλήνη και Καλλονή

Με στόχο την προσφορά κοινωνικού έργου

30/09/2017 - 16:49

Επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ. κ. Χρύσα Τζελέπη, κάνοντας την επίσημη επίσκεψή της στους Ροταριανούς Ομίλους Καλλονής και Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «ΜΑΛΕΜΕ», στην Καλλονή, η πανηγυρική συνεστίαση προς τιμήν της. Ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Καλλονής Ιγνάτιος Καραθεοδώρου, αφού καλωσόρισε τη Διοικητή, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ομίλου, τις προσπάθειες εδραίωσής του και τους επόμενους στόχους και δράσεις που προγραμματίζονται για το προσεχές μέλλον. Η Διοικητής της Περιφέρειας κέρδισε τους παρισταμένους μιλώντας για τους στόχους της Περιφέρειας και γενικότερα για το Ρόταρυ και τη μεγάλη του προσφορά σε όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε σε τρόπους που μπορούν να δράσουν οι Ρ. Όμιλοι χωρίς μεγάλο κόστος, τη σημασία των δημοσίων σχέσεων και της εικόνας του Ρόταρυ στην κοινότητα, στο ευρύ κοινό του νησιού μας και της περιφέρειας.

Ακολούθως ανακοίνωσε τον νέο στόχο του Ομίλου, που είναι η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια της Διοικητού για την επίτευξή του.

Ο γραμματέας του Ομίλου Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των σεισμοπαθών του νησιού μας και ιδιαίτερα της Βρίσας, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν σταλεί χρήματα και δέματα από τους Ομίλους της περιφέρειας, τα οποία θα προωθηθούν στοχευμένα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της τοπικής επιτροπής Βρίσας, στην οποία συμμετέχει και ο Ευστράτιος Καραγεωργίου, εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο και ροταριανός, μέλος του Ομίλου.

Η Διοικητής ευχαρίστησε τους ροταριανούς για τη θερμή υποδοχή που της επεφύλαξαν, συγχαίροντας τον Όμιλο για τη σημαντική του προσφορά, τονίζοντας ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Περιφέρειας, στους στόχους και τις προσδοκίες της για το ελληνικό Ρόταρυ, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσεων μέσα από τα προγράμματα του Ροταριανού Ιδρύματος. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι σε έναν μήνα θα ξαναβρίσκεται στη Λέσβο για την οργάνωση και πραγματοποίηση πολύπλευρου ενημερωτικού σεμιναρίου για επιμόρφωση των ροταριανών των Ομίλων Μυτιλήνης και Καλλονής.

Ο Ευστράτιος Καραγεωργίου παρουσίασε το μέγεθος του προβλήματος στη σεισμόπληκτη Βρίσα και σκιαγράφησε τις ανάγκες, επικεντρωμένος στο σχολείο, το οποίο έχει καταστραφεί εντελώς και θα λειτουργήσει με λυόμενες αίθουσες. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, λαβάρων και σημαιών.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey