Φαγητό για 100 συνανθρώπους μας, καθημερινά από τη Μητρόπολη και χάρη στο κύμα φιλανθρωπίας

Χριστούγεννα και για το διπλανό μας αδύναμο

16/12/2014 - 14:12

Χριστούγεννα με γεύμα που θα περιλαμβάνει το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας για τη Λέσβο, το σελινάτο, θα έχουν οι άποροι που σιτίζονται από το Κοινωνικό Μαγειρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Χριστούγεννα με γεύμα που θα περιλαμβάνει το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας για τη Λέσβο, το σελινάτο, θα έχουν οι άποροι που σιτίζονται από το Κοινωνικό Μαγειρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Δωρητές προσφέρθηκαν να αναλάβουν το κόστος παρασκευής 110 περίπου μερίδων, με σκοπό να δώσουν λίγη χαρά σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται οικονομικά.

Να σημειωθεί πως από τη δημιουργία του Κοινωνικού Μαγειρείου και μετά, περισσότερες από 100 μερίδες φαγητού ετοιμάζονται καθημερινά και διανέμονται στις ενορίες της Μητρόπολης, ενώ συγκινητικό είναι το κύμα ανταπόκρισης πολλών συμπολιτών μας που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Φουντώνει το κύμα φιλανθρωπίας τις γιορτινές ημέρες, με εκατοντάδες συμπολιτών μας να σπεύδουν να προσφέρουν πολλές φορές και από το υστέρημά τους προκειμένου να ενισχύσουν άπορους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν το Σάββατο στους χώρους του Κοινωνικού Μαγειρείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης, όταν 80 παιδιά από το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας του Αγίου Θεράποντα παρέδωσαν από μία τσάντα με τρόφιμα στις εθελόντριες του Μαγειρείου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μαγειρείου και ξεναγηθήκαν στους χώρους του.

Όπως επίσης έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη, είναι πολλά τα παραδείγματα συμπολιτών μας που προσφέρουν τα γεύματα στη μνήμη των συγγενών τους.
Με προσφορές αρκετών επαγγελματιών και όχι μόνο, συνεχίζονται τα γεύματα από το Κοινωνικό Μαγειρείο της Μητρόπολης, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 100 σε αριθμό ημερησίως.

Το ερχόμενο Σάββατο, εξ άλλου, παιδιά και ενήλικες μέλη του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης θα βρίσκονται έξω από τα σούπερ μάρκετ της πόλης συγκεντρώνοντας τρόφιμα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τα τρόφιμα θα παραδοθούν για την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα των συσσιτίων της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Να συντονιστούμε...
Ας σημειωθεί εδώ ότι η Μητρόπολη Μυτιλήνης ξεκινά προσπάθεια συντονισμού με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις που εν όψει των εορτών θα προχωρήσουν σε γεύματα και πακέτα με τρόφιμα προς απόρους, ώστε να αυξηθεί το δυνατόν ο αριθμός των ευεργετουμένων.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι πέρα από μαγειρεμένο φαγητό σε πακέτα, τρόφιμα διανέμονται και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης σε 70 οικογένειες, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα μοιράζονται και σε άλλες 50 οικογένειες, από τρόφιμα που έφτασαν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης ύστερα από χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο διάκονος Νικόλαος που είναι επιφορτισμένος με το συντονισμό της λειτουργίας του Κοινωνικού Μαγειρείου, είπε στο «Ε»: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο που βοηθά στο έργο της Μητρόπολης και ανταποκρίθηκε θετικά στην κάλεσμά μας για βοήθεια.

Η προσπάθειά μας είναι να απαλύνουμε τις επιπτώσεις της φτώχειας και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας να έχουν ένα πιάτο φαγητό καθημερινά στο τραπέζι τους.

Πέρα από την υλική στήριξη που δεχόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας, είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το κύμα αυτό φιλανθρωπίας απέναντι σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey