Αφαιρούνται και τα νάυλον από την προκυμαία

Απελευθερώνουν το πεζοδρόμιο

28/03/2014 - 17:21

Σε απελευθέρωση πεζοδρομίου στην πλευρά του δρόμου και στην αφαίρεση των νάυλον παραπετασμάτων προχώρησαν χθες οι καταστηματάρχες στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Σε απελευθέρωση πεζοδρομίου στην πλευρά του δρόμου και στην αφαίρεση των νάυλον παραπετασμάτων προχώρησαν χθες οι καταστηματάρχες στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Την Τρίτη λήγει η προθεσμία για τη συμμόρφωσή τους με τη δικαστική απόφαση, η οποία τούς κοινοποιήθηκε χθες και προβλέπει την απομάκρυνση όλων των κινητών κατασκευών από το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο τμήμα της προκυμαίας.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στο πεζοδρόμια μπροστά από τις καφετέριες στο ανατολικό κομμάτι της προκυμαίας. Εκτός από τους νάυλον ανεμοθώρακες, ξηλώθηκε το πάτωμα που είχε τοποθετηθεί σε τμήμα του πεζοδρομίου και οι στύλοι που βρίσκονταν στη μεριά του δρόμου και στήριζαν την πέργκολα ενός εκ των καταστημάτων, μετακινήθηκαν ενάμισι περίπου μέτρο προς το εσωτερικό του πεζοδρομίου.

Μέλημα των επαγγελματιών είναι να είναι ελεύθεροι πλέον δύο διάδρομοι, ο ένας πλάτους περίπου 1,70 μ. δίπλα ακριβώς στο δρόμο και αυτός που υπάρχει και τώρα μπροστά ακριβώς από τις προσόψεις των καταστημάτων, πλάτους 1,20 μ.. Σχετικά με την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, πιθανότερο θεωρείται πως δε θα απομακρυνθούν τελικά, παρά το αντίθετο που αναφέρει η απόφαση.

Όπως εξήγησε χθες ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Ζαμτράκης, η αίτηση των καταστηματαρχών για παραχώρηση των πεζοδρομίων κινείται σε πλαίσιο που βρίσκει σύμφωνο το Ταμείο και άφησε να εννοηθεί ότι θα ξαναδοθεί χώρος που ζήτησαν οι επαγγελματίες.

Όπως όλα δείχνουν, το τοπίο πλέον στο συγκεκριμένο σημείο της προκυμαίας διαμορφώνεται με δύο διαδρόμους στο πεζοδρόμιο (εσωτερικό και εξωτερικό) και απομάκρυνση των νάυλον παραπετασμάτων, του πατώματος και άλλων κινητών κατασκευών, όπως πάγκοι και μπάρες.

Τα τραπεζοκαθίσματα δεν αναμένεται να απομακρυνθούν, με το Λιμενικό Ταμείο να δίνει σύντομα εκ νέου άδεια στους καταστηματάρχες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey