Ανεξόφλητοι, μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ακόμη περιμένουν οι πενταμηνίτες

12/04/2013 - 16:23

Τέσσερις μήνες περίπου μετά τη λήξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα άτομα που είχαν δουλέψει σε αυτό δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.

Τέσσερις μήνες περίπου μετά τη λήξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, τα άτομα που είχαν δουλέψει σε αυτό δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.

Αν και τα έγγραφα έχουν σταλεί εδώ και αρκετούς μήνες σύμφωνα με την πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Ηλιακτίδα» που υλοποίησε το πρόγραμμα, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, εν τούτοις απάντηση από τη Διαχειριστική Αρχή σχετικά με τις πληρωμές δεν έχει έρθει ακόμη. Το ποσό που υπολείπεται, αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού προϋπολογισμού.

Οι τελευταίες συμβάσεις είχαν λήξει το Δεκέμβριο του 2012 και οι εργαζόμενοι είχαν πληροφορηθεί ότι οριστική εξόφληση θα γινόταν ένα μήνα αργότερα.

Ωστόσο, ο Ιανουάριος έχει περάσει, το Πάσχα πλησιάζει και αρκετοί από εκείνους που είχα δουλέψει μέσω του προγράμματος, εκφράζουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι για τα λίγα λεφτά που έχει να παίρνει ο καθένας τους, έχουν καταντήσει να γίνονται ζητιάνοι σε όλους όσοι σχετίστηκαν με το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν οι πενταμηνίτες είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις προκειμένου να πληρωθούν.

Μάλιστα δεν ήταν λίγα τα άτομα που όσο δούλευαν, έβγαζαν από την τσέπη τους λεφτά για τις μετακινήσεις τους, καθώς ο τόπος όπου κατοικούσαν ήταν διαφορετικός από αυτόν όπου εργάζονταν.

«Αν γίνει νέο πρόγραμμα, πάντα η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου, είναι ότι αν υποβάλω αίτηση και με πάρουν, πάλι δε θα πληρώνομαι στην ώρα μου», εξομολογήθηκε στο «Ε» ένας από τους τότε πενταμηνίτες, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Προσέθεσε δε, ότι ο λόγος που παρακινεί αρκετούς να συμμετάσχουν, είναι τα ένσημα. «Τουλάχιστον θα συμπληρώσουμε κάποια ένσημα για να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι όσο θα υπάρχουν οικονομικές ανάγκες και ανεργία, τόσο θα υπάρχουν άτομα που θα συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας γνωρίζοντας ότι η πληρωμή τους θα καρκινοβατεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey