Κατάλληλη για να στεγάσει υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη η παλιά Κλινική Βαμβουρέλλη

Απ’ τους πέντε ανέμους, σε ένα κτήριο

06/02/2013 - 15:30

Τρεις γενικές διευθύνσεις, μεμονωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και δομές κοινωνικής προσφοράς, αναμένεται να στεγάσει η παλιά Κλινική Βαμβουρέλλη, στη συμβολή Ανδρομέδας και Αλκαίου στην περιοχή του Πλάτανου, το μοναδικό κτήριο που κρίθηκε πως πληροί τις προϋποθέσεις για να το νοικιάσει ο φορέας, στο πλαίσιο δημοπρασίας που διενήργησε.

Τρεις γενικές διευθύνσεις, μεμονωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και δομές κοινωνικής προσφοράς, αναμένεται να στεγάσει η παλιά Κλινική Βαμβουρέλλη, στη συμβολή Ανδρομέδας και Αλκαίου στην περιοχή του Πλάτανου, το μοναδικό κτήριο που κρίθηκε πως πληροί τις προϋποθέσεις για να το νοικιάσει ο φορέας, στο πλαίσιο δημοπρασίας που διενήργησε. Με την ενοικίαση αυτή θα συγκεντρωθούν σε ένα κτήριο υπηρεσίες που έως τώρα ήταν διασκορπισμένες σε διαφορετικά σημεία της Μυτιλήνης.

Την προηγούμενη βδομάδα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ομόφωνα αποδέχτηκε την υπηρεσιακή εισήγηση για την καταλληλότητα των κτηρίων που συμμετείχαν σε δημοπρασία για την εξεύρεση στέγης υπηρεσιών στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με το πρακτικό της τριμελούς επιτροπής απ’ τους Γιώργο Φλώρο, Θεόδωρο Βουνατσή και Αφροδίτη Κουρογένη, το μόνο προσφερόμενο κτήριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών είναι η παλιά Κλινική Βαμβουρέλλη.

Υπήρξε ακόμη μία προσφορά για ακίνητο σε κεντρικό σημείο της Μυτιλήνης και μάλιστα πολύ πιο κοντά στο κτήριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο όμως δεν πληρούσε μια σειρά από προϋποθέσεις καταλληλότητας (δεν αποτελεί αυτοτελή χώρο, δε διαθέτει αυτόνομη κεντρική θέρμανση, δε διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ μέχρι το επίπεδο του ανελκυστήρα, δεν έχει δυνατότητα χρήσης τουλάχιστον δύο θέσεων στάθμευσης).

Όλοι μαζί…
Οι υπηρεσίες που προβλέπεται να στεγαστούν από κοινού σε ενιαίο χώρο είναι οι Γενικές Διευθύνσεις Εσωτερικής Λειτουργίας, Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, που έως τώρα στεγάζονται σε διαφορετικά κτήρια στην Πλατεία Αλυσίδας, πάνω απ’ το Ταχυδρομείο, στην οδό Αγίας Ειρήνης, αλλά και στην άλλη πλευρά της προκυμαίας.

«Στόχος μας είναι να πάψει αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση, να πάψουν να λειτουργούν σκόρπιες υπηρεσίες, χωρίς να ξέρει κανείς πού είναι ο κάθε υπάλληλος, ώστε να βρεθούν κάτω από μία στέγη, διασφαλίζοντας τη γενική εποπτεία τους, τον έλεγχο και τον καλύτερο συντονισμό του έργου τους απ’ την περιφερειακή αρχή», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης.

Σημειωτέον ότι στον ίδιο χώρο, μόλις νοικιαστεί, αναμένεται όπως είπε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, να δρομολογηθεί και η στέγαση τριών κοινωνικών δομών της Περιφέρειας, δηλαδή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της ενοικίασης, τις επόμενες μέρες η μία και μοναδική προσφορά που κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, θα εξεταστεί και ως προς το οικονομικό σκέλος της, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ενοικίαση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey