Ο κούκλος που βλέπετε, σουλατσάρει καμαρωτός στη γειτονιά του, που είναι στο διπλανό μας νησί, τη Χίο, συνεχώς με τη γλώσσα έξω. Φίλοι αναγνώστες από τη μυροβόλο, μας είπαν για το προβληματάκι του, που αρχικά τους ανησύχησε.
Ο κούκλος που βλέπετε, σουλατσάρει καμαρωτός στη γειτονιά του, που είναι στο διπλανό μας νησί, τη Χίο, συνεχώς με τη γλώσσα έξω. Φίλοι αναγνώστες από τη μυροβόλο, μας είπαν για το προβληματάκι του, που αρχικά τους ανησύχησε. Ο γιατρός είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό και πλέον καταλήξαμε ότι ο γατούλης έχει άποψη για τον κόσμο και όλα τα κοροϊδεύει. Άσε που το καλοκαίρι εξασφαλίζει δροσερό νερό πάραυτα, καθώς όλοι νομίζουν ότι το ζώο διψά.
Με αφορμή τον Κλάρενς, λοιπόν, να σας πω ότι αν ένα γατί είναι άρρωστο, θα παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά και τις συνήθειές του, που είναι καλοί δείκτες για να τρέξετε στο γιατρό. Συγκεκριμένα:
- Αλλάζει χαρακτήρα το άτιμο: δείχνει φόβο, επιθετικότητα, απροθυμία για χάδι.
- Αλλάζει εκφράσεις: κρεμά το κεφάλι του, ζαρώνει το μέτωπο, έχει άτονη έκφραση.
- Αλλάζει στάση σώματος: έχει για περισσότερη ώρα κυρτωμένη ράχη.
- Αλλάζει βήμα: μπορεί να κουτσαίνει, να βαδίζει άκαμπτα.
- Κάνει τα παλαβάτα του: τρίβει συνεχώς το κεφάλι του και το πιέζει σε κάποιο αντικείμενο ή γλείφει υπερβολικά κάποιο σημείο στο σώμα του.
- Γίνεται «κακό» παιδί: αρχίζει να λερώνει μέσα στο σπίτι κι όχι στην άμμο του, γίνεται επιθετικό.
- Αλλάζει ο τρόπος «ομιλίας» του: Μπορεί ξαφνικά να γίνει λαλίστατο εκεί που δε μιλούσε καθόλου, ή το αντίθετο, και μάλιστα αλλάζει τον ήχο της φωνής του.
Προσέχοντας, λοιπόν, τα παραπάνω σημάδια, μπορείτε να «διαβάσετε» το γατάκι σας ώστε να το πάτε εγκαίρως στον ειδικό.
Θα ‘μαι καλό παιδί….
Για ακόμη μια φορά ένα σκαρίφημα ζώου, συγκεκριμένα το αρκουδάκι της διαφήμισης για το «παριζάκι Υφαντής», έχει γίνει αγαπημένο θέμα για μικρούς και μεγάλους. Όσο το πετυχημένο τραγουδάκι που το ακούς δεξιά κι αριστερά ως ήχο κινητού, τόσο και το καταπράσινο αρκούδι, ξεπροβάλλει πια σε διάφορες παραλλαγές, σαν κουκλάκι, μπρελόκ, στάμπα σε κάθε είδος προϊόντων που χρησιμοποιούν μικροί και μεγάλοι.
Να κάτι που δίνει χαρά στους ανθρώπους, που ξετρελαίνει τα παιδιά, που απορροφά στην αναζήτησή του ενέργεια και χρήμα.
Σας τη χαλάω τώρα - το ξέρω -, όμως την ίδια χαρά μπορεί να δώσει αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για κάποιο αδέσποτο της γειτονιάς σας. Με λιγοστό χάδι, δροσερό νερό και με απλή τροφή - ούτε κατά διάνοια να σας ζητήσει παριζάκι - «θα ‘ναι καλό παιδί, θα κάνει ό,τι πεις, αρκεί μόνο λιγάκι εσύ να το νοιαστείς».
Συνοδοί κουταβιών
Θα θέλατε πολύ να κάνετε κάτι για να βοηθήσετε το έργο των φιλοζωικών συλλόγων, αλλά να που έχετε πολλή δουλειά και τρομερές υποχρεώσεις, άρα καθόλου χρόνο, και δεν υπάρχει ούτε ευρώ που να περισσεύει. Έχετε και σεις τα δίκια σας…
Πάντως, για να σοβαρευτούμε λίγο, υπάρχουν τόσες πολλές ανάγκες σε ένα σύλλογο, που όπως ξέρετε στην Ελλάδα αποτελείται συνήθως από πολλά άτομα, τα εξής δυο - τρία που δουλεύουν, ώστε η συμμετοχή κάποιων εθελοντών είναι δροσερό νερό μέσα στην κάψα.
Για παράδειγμα, από το Σύλλογο «Κιβωτός» μάς είπαν ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο αν κάποια άτομα που ταξιδεύουν συχνά για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη - είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο - δήλωναν ότι μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο ζώο. Ο Σύλλογος κάνει συστηματικές προσπάθειες να βρει ανάδοχες οικογένειες στην Αθήνα για τα δικά μας αδέσποτα και πραγματικά έχει ανταπόκριση. Η διαδικασία όμως να παραδοθεί το ζωάκι στη νέα του οικογένεια δυσκολεύει, λόγω του ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος να το συνοδεύσει στο ταξίδι. Όχι να κάνει κάτι τρομερό. Απλά να πει ότι το ζώο, που θα είναι στο κλουβάκι του σε όλο το «δρόμο», έχει αυτόν - ή αυτήν - για συνοδό. Σας φαίνεται αστείο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Καλέστε, λοιπόν, την πρόεδρο της «Κιβωτού» δηλώνοντας την επιθυμία σας να βοηθήσετε και γίνετε «εθελοντής συνοδός»! Ένας τιμητικός τίτλος στη ζωή σας που κερδίζεται απλά με λίγη αγάπη.