Ενδιαφέρουν...

01/07/2012 - 05:56
Ο τρόπος που θα εξετάζεται και θα βαθμολογείται η μουσική ικανότητα και η αρμονία στις πανελλήνιες εξετάσεις από τη φετινή χρονιά.
Πώς εξετάζεται και πώς βαθμολογείται η μουσική ικανότητα και η αρμονία
Ο τρόπος που θα εξετάζεται και θα βαθμολογείται η μουσική ικανότητα και η αρμονία στις πανελλήνιες εξετάσεις από τη φετινή χρονιά έχει ως εξής:
Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων
Για την εξέταση του μαθήματος ισχύει το σύστημα των πολλαπλών επιλογών.
Ειδικότερα: Η εξέτασή του θα περιλαμβάνει πέντε ισοδύναμες βαθμολογικά ομάδες ερωτή­σεων. Η κάθε ομάδα ερωτήσεων θα περι­λαμβάνει τέσσερις ισοδύναμες βαθμολογικά ερωτήσεις και για κάθε ερώτηση θα δίνονται πέντε δυνατές επιλογές απάντησης.
Για κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι θα ακούν ξεχωριστά το αντίστοιχο μουσικό κείμενο και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη σωστή απάντηση μεταξύ των πέντε δυνατών επιλογών που τους δίνονται για κάθε ερώ­τηση. Με την κάθε ομάδα ερωτήσεων επι­διώκεται: με την πρώτη ομάδα, αναγνώριση μελωδικών διαστημάτων, με τη δεύτερη ομάδα αναγνώριση συγχορδιών, με την τρίτη ομά­δα αναγνώριση διαδοχής συγχορδιών, με την τέταρτη ομάδα αναγνώριση μέτρου και ρυθμικών σχημάτων, με την πέμπτη ομάδα αναγνώριση - ταύτιση μελωδιών.
- Η βαθμολογία στην κλίμακα 1 - 100 κατα­νέμεται ισότιμα σε κάθε ομάδα ερωτήσεων και η βαθμολογία κάθε ομάδας ισότιμα στις ερωτήσεις της.
Αρμονία
Η εξέταση γίνεται ως εξής: Δίνονται για εναρμόνιση ένα ή δύο μουσικά κείμενα, που αντιστοιχούν στις γνώσεις του υποχρεωτικού Αρμονίας. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώ­ρες. Θα πρέπει να τονιστεί στους υποψηφίους να γράφουν ξεκάθαρα, με σαφήνεια, δικαιολογώντας όλους τους ξένους φθόγγους, να μην παρεκτρέπονται και διπλασιάζουν φθόγγους χαρακτηριστικούς της τονικότητας που εννοούν, να εκμεταλλεύονται τυχόν δυ­νατότητες του θέματος για πτώση, γιατί οι πτώ­σεις εμπεδώνουν τη τονικότητα. Να είναι προ­σεκτικοί τόσο στην αξιοποίηση των αλυσίδων όσο και στη μετάβαση από τη μία τονικότη­τα στην άλλη (μετατροπίες) και ας έχουν υ­πόψη τους ότι οι δοσμένες μελωδίες των τε­λευταίων ετών δυσκολεύουν και πυκνώνουν μετά τα τέσσερα - πέντε πρώτα μέτρα.


Ένταξη αποφοίτων στον κλάδο ΠΕ02-Φιλολόγων
Με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 9 του 2010 οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικών ΠΕ02 Φιλολόγων.


Ένα site για παιδιά

Στο www.paidorama.com θα βρείτε εκδηλώσεις για παιδιά (εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίου κ.ά.), αλλά και πληροφορίες που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς. Τα μέλη μπορούν να καταθέσουν δικές τους προτάσεις, να κάνουν κριτική, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ή απλώς να ενημερωθούν.
PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey