«Η γη της Επαγγελίας»

01/07/2012 - 05:56
Η κοινωνική ταινία «Η γη της Επαγγελίας», του Αντρέι Βάιντα, θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η κοινωνική ταινία «Η γη της Επαγγελίας», του Αντρέι Βάιντα, θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.


Στο γύρισμα του 19ου αιώνα, στη Λοτζ της Πολωνίας που είναι ένα κέντρο παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων γεμάτο με μαχαιροβγάλτες και βιομηχάνους, επικρατούν άθλιες συνθήκες εργασίας. Τρεις νέοι φίλοι, ένας Πολωνός, ένας Εβραίος κι ένας Γερμανός, βάζουν τα χρήματά τους για να χτίσουν ένα εργοστάσιο. Η ταινία ακολουθεί την ανελέητη επιδίωξη της τύχης τους.
Ο Βάιντα μεταφέρει το μυθιστόρημα «Γη της Επαγγελίας» του Βλάντισλαβ Ρεμόντ, παρουσιάζοντας τις θυελλώδεις κοινωνικές αλλαγές που οδήγησαν στην ανάπτυξη της Λοτζ. Ουσιαστικά, μας παρουσιάζει την ανάπτυξη του καπιταλισμού.
Η είσοδος στις προβολές είναι έξι ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey