Κωνσταντίνου: Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα αξιοποιηθεί υπάρχον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την παραχώρηση του ΚΥΤ της Μόριας Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την παραχώρηση του ΚΥΤ της Μόριας

Μείζον θέμα η πυροπροστασία στη δομή της Βάστριας

03/04/2023 - 08:30 Ενημερώθηκε 03/04/2023 - 10:21

«Στις τεχνικές λεπτομέρειες στο κομμάτι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δεν έχουμε κλείσει (…) Η δομή στη Βάστρια είναι μία δομή υψηλής ασφαλείας και υψηλών απαιτήσεων και έχουμε αρκετά πράγματα να δούμε ακόμη (…) Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η πυροπροστασία της δομής, αλλά και ολόκληρης της περιοχής και ψάχνουμε τρόπο να λύσουμε αυτό το θέμα», είπε μεταξύ άλλων ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Μετανάστευσης Βαγ. Κωνσταντίνου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Ε», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου για την παραχώρηση του ΚΥΤ της Μόριας, αν για τις ανάγκες της δομής στη Βάστρια θα δημιουργηθεί νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο ή θα αξιοποιηθεί ήδη υπάρχον.  

Ο κ. Κωνσταντίνου μεταξύ άλλων είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς αυτό το σκέλος «Γίνεται σχεδιασμός. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα αξιοποιηθεί υφιστάμενο Πυροσβεστικό κλιμάκιο (..) Θα πάρουμε σίγουρα μέτρα και δρομολογούνται ενέργειες σε ό,τι έχει να κάνει με την πυροπροστασία, όχι μόνο εσωτερική αλλά και εξωτερική». Και η αναφορά αυτή έχει σημασία γιατί το θέμα της πυροπροστασίας της περιοχής έχει αναδειχθεί σε μείζον και γι' αυτό χρήζει της μέγιστης προσοχής τόσο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αρχών, όσο και των τοπικών φορέων που πρέπει να το αναδείξουν και να πιέσουν για να μην υπάρξει καμιά ...έκπτωση στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey