Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Βασίλης Τσαγκάρης Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Βασίλης Τσαγκάρης

Επικράτησαν ...δεύτερες σκέψεις!

08/07/2024 - 09:15 Ενημερώθηκε 08/07/2024 - 09:27

Δεν θα υποβάλει μήνυση «κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας emprosnet.gr για το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Δεύτερο φάουλ από την νέα διοίκηση της ΑΔΕΛ» με ημερομηνία δημοσίευσης 14/06/2024», όπως σημειώνεται στα πρακτικά συνεδριάσεως της Παρασκευής 21ης Ιουνίου 2024.  

Το συγκεκριμένο θέμα περιλαμβανόταν στα εκτός ημερήσιας θέματα της συνεδριάσεως του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Βασίλης Τσαγκάρης, πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο την υποβολή μήνυσης έγκλησης εκ μέρους των μελών του ΔΣ της ΑΔΕΛ ΑΕ κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας για το προαναφερθέν δημοσίευμα. Βέβαια μετά από διαλογική συζήτηση, τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη της πρότασης του προέδρου για υποβολή μήνυσης.  

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφερόταν στο θέμα που προέκυψε από την μίσθωση 3 χώρων στην πλαζ Τσαμάκια, όπου στο σχετικό ρεπορτάζ αναδεικνύονταν οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της διοίκησης που είναι αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το θέμα πήρε δημοσιότητα υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις από εμπλεκόμενους στην υπόθεση και εκ των πραγμάτων προκάλεσαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και προφανώς και τον δικό μας σχολιασμό, που φαίνεται να «ενόχλησε» κάποιους, αλλά τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις και το θέμα θεωρήθηκε -και καλώς-λήξαν. Αλλά σε τελική ανάλυση αυτή είναι η αποστολή του Τύπου.  

Και οι κανόνες της ΕΕ για καταχρηστικές αγωγές  

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να προστατεύσει δημοσιογράφους, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς και τους οργανισμούς τους από αγωγές που αποσκοπούν στη φίμωσή τους. Με 546 ψήφους υπέρ, 47 κατά και 31 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μία νέα οδηγία που στόχο έχει να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπα και οι οργανώσεις που εργάζονται για θέματα δημόσιου συμφέροντος, όπως τα θεμελιώδη δικαιώματα, οι καταγγελίες για διαφθορά, η προστασία της δημοκρατίας και η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, θα προστατεύονται από τις αβάσιμες και καταχρηστικές αγωγές. Η προστασία θα ισχύει για όλες τις υποθέσεις με διασυνοριακό χαρακτήρα, δηλαδή όταν ο εναγόμενος, ο ενάγων και το δικαστήριο δεν έχουν την έδρα τους στην ίδια χώρα ή όταν η υπόθεση αφορά τουλάχιστον δύο κράτη μέλη. Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είχαν καταλήξει σε σχετική συμφωνία στις 30 Νοεμβρίου του 2023. Αυτά γιατί οι καταχρηστικές αγωγές, επιχειρούν να φιμώσουν τη δημοκρατία, όταν το ζητούμενο είναι η διαφάνεια και η κριτική για τα «κακώς κείμενα» απ όπου και αν προέρχονται.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey